Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

In Colors


Καλημέρα...
Ελάτε σήμερα να ξεκινήσουμε τη μέρα με χρώματα. Πολλά χρώματα.
Από ένα τσούρμο "δικούς" μας.

Γνωρίστηκαν στην Πάτρα, όπου σπούδαζαν. Έκαναν παρέα, έπαιζαν μουσική και αποφάσισαν να κάνουν μια μπάντα. Και την έφτιαξαν. Και έπαιζαν live σε μικρούς χώρους, σε σπίτια, όπου η μουσική μπορεί να φτιάξει χρώματα.
Είναι ο Στάθης Δράκος, ψυχή της μπάντας, συνθέτης, πιανίστας και φωνή. Ο Γιώργος Κολοκύθας στο μπάσο και τις δεύτερες φωνές, ο Βίκτωρ Φορλίδας στις κιθάρες, ο Αλέξανδρος Μπαλτάς στα ντραμς και η Μαρία Καρέτσου στα φωνητικά.
Ήταν κάπου στα μέσα του 2010.
Και στις αρχές του 2011 δίνουν την πρώτη τους συναυλία σαν Minor Project, στο SIX D.O.G.S., τον αγαπημένο τους χώρο, στο Μοναστηράκι (Αβραμιώτου), με ακυκλοφόρητα τραγούδια του Δράκου.
Και μετά συναυλίες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Με μεγάλη επιτυχία. Γιατί είναι καλοί. Πολύ καλοί.

Η μουσική του Δράκου είναι ένα ανάλαφρο alternative, μπλεγμένο με μελωδίες πιάνου και με αναφορές στον Χατζιδάκι, πράγμα που εμένα με χαλάει κομμάτι, αλλά που, στην τελική, δίνει ένα μαγικό αποτέλεσμα. Εξαιρετική ατμοσφαιρική μουσική, που δίνει ακόμα καλύτερα σε live.

Μ'αυτά και μ'αυτά, σταθμός για την μπάντα θα είναι η συνεργασία της με την εταιρεία Antelma του Στάθη Δρογώση, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε σαν αντίβαρο στις κλασσικές δισκογραφικές, μια εταιρεία που πρέπει να βοηθήσουμε, με μία ελάχιστη υποστήριξη. Δείτε εδώ πως. 
Και έτσι, κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album τους, το In Colors.
Μια δουλειά γεμάτη χρώματα. Κυριολεκτικά.
Συμβουλή της νταλίκας : μάθετε πότε είναι το επόμενο live τους και πάτε να τους δείτε. Επίσης, μπείτε στον κόπο ν'αγοράσετε αυτόν τον δίσκο, αφού το ακούσετε όλον εδώ. Δεν κοστίζει ακριβά, από 2 έως 10 ευρώπουλα, ότι έχετε ευχαρίστηση. Θα βοηθήσετε κάτι πολύ όμορφο.

Insignificant
Madlove
June
B. Nice
Fairytale
Carrying Your Pain Could Be My Greatest Happiness
Great
Strangely Adopted
Christmas 
North
In Colors