Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

After The Storm

Καλημερούδια σας αγάπες.
Συνεχίζουμε σήμερα με κάποιους άλλους σχεδόν newbies, από Αγγλία μεριά αυτή τη φορά.

Όποιος είπε πως δεν υπάρχουν πια γνήσιες folk μπάντες στην εποχή μας, σίγουρα δεν ξέρει τους Mumford and Sons. Από την άλλη, βέβαια, πολλοί θα ήταν λογικό να μην τους ξέρουν, αφού είναι σχετικά πρόσφατοι, με δύο μόλις studio albums στο ενεργητικό τους. Μολοταύτα (ε;) είναι ήδη πασίγνωστοι κι'απ'τις δύο μπάντες του Ατλαντικού.
Και είναι πασίγνωστοι γιατί είναι έξοχοι στο είδος τους : γνήσια κι'ανέρωτη folk με έντονα στοιχεία bluegrass, αυτή τη μουσική απ'τις βαθειές ρίζες της αμερικάνικης country.

Για πρώτη φορά μαζώχτηκαν τον Δεκέμβρη του 2007 στο Λονδίνο, με ηγέτη-οργανωτή και συνθέτη τον Marcus Mumford (κιθάρα, μαντολίνο, ντραμς και φωνητικά). Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Winston Marshall (κιθάρες, μπάντζο και φωνητικά) και Ted Dwane (κοντραμπάσο, ντραμς και φωνητικά).
Στα 2008 ηχογραφούν το πρώτο τους ΕΡ (Love Your Ground) και ξεκινούν συναυλίες σε μικρούς χώρους, τόσο στην Αγγλία όσο και στο Αμέρικα, με σκοπό την προώθησή του.
Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, κυρίως στο Αμέρικα.
Τον Οκτώβρη του 2009 κυκλοφορούν το πρώτο studio album τους (Sigh No More), που γίνεται Νο1 σε αρκετές χώρες και ανεβαίνει στο #2 και του Billboard 200 στο αμέρικα και του UK Album Charts στην Αγγλία.

Η καταξίωση έρχεται στα 2010, όταν και αρχίζουν τουρνέ, σε μεγάλες πια σάλες.
Στα τέλη του 2010 είναι υποψήφιοι για δύο Grammy : καλύτερης νέας μπάντας και καλύτερου rock τραγουδιού. Το δεύτερο studio album τους (Babel) κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη του 2012 και αμέσως γίνεται #1 σε Αγγλία και Αμερική, γίνεται το πιο μοσχοπουλημένο στην Αγγλία και το δεύτερο πιο μοσχοπουλημένο στην Αμερική. Δόξες και μεγαλεία.
Στα 2013 κερδίζουν το Grammy που έχασαν στα 2010 : καλύτερο album της χρονιάς, ενώ, κερδίζουν κι'ένα Brit Award για το καλύτερο βρετανικό γκρουπ.

Πέρα όμως απ'όλα αυτά, οι Mumford ans Sons είναι καταπληκτικοί.
Γι'αυτό σήμερα η νταλίκα σας τους παρουσιάζει, για να πάρετε κι'εσείς μια γεύση.
ΥΓ. Στο The Boxer συμμετέχει ο Paul Simon αυτοπροσώπως.

Sigh No More
Winter Winds
Roll Away Your Stone
Little Lion Man
Awake My Soul
After the Storm
Whispers In The Dark
Ghosts That We Knew
Reminder
Broken Crown
Below My Feet
The Boxer