Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Live In Hyde Park - 2004 (Tonight's the Night)


Πολλοί είχαμε φοβηθεί πως τελικά θ'αναβληθεί.
Κάτι η κρίση, κάτι μερικά απρόπτα στις προηγούμενες εμφανίσεις τους, κάτι η λαχτάρα που καταλήγει σε αγωνία.
Κι'όταν λέμε φόβο και αγωνία, δεν τρελλαινόμαστε : it's only rock 'n' roll...
BUT WE LIKE IT !

Κι'απόψε, οι Red Hot Chili Peppers θα ροκάρουν την Αθήνα. Οι τρελλοί απ'το Los Angeles, μία από τις σπουδαιότερες alternative rock μπάντες εν ενεργεία, θα δοκιμάσουν να λιώσουν τα τσιμέντα κι'εμείς, οι κοινοί θνητοί, να πάρουμε από την ενέργειά τους για τις πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται.
Νταξ, θα προτιμούσαμε να τους απολαμβάναμε με τον John τον Frusciante στα σόλα της κιθάρας. Δεν μπορείς όμως να έχεις πάντα ότι θέλεις, έλεγαν κάποιοι κάποτε. Για να συμπληρώσουν : άμα όμως προσπαθήσεις, καμιά φορά μπορεί να έχεις ότι χρειάζεσαι.

Η νταλίκα απόψε θα είναι ΟΑΚΑ με τα becks ορθάνοιχτα και θα αφεθεί στη μαγεία.

Και για να το γιορτάσει όπως του πρέπει, σήμερα σας χαρίζει μεγάλα αποσπάσματα από το μοναδικό live album τους, το Live In Hyde Park (2004), το οποίο κυκλοφόρησε παντού εκτός από το Αμέρικα και που σήμερα θεωρείται out of print ή OOP (out of production) αν προτιμάτε, πράμα που σημαίνει απλά, πως αν το θέτε, το παραγγέλνετε και περιμένετε να χιονίσει για να δείτε άσπρη μέρα.

ΥΓ. (ακολουθεί η κακία της μέρας) : επειδής η πλάκα έχει και τα όριά της, και χωρίς να παραγνωρίζω την ιδιοφυία του Γιαννάκη του Frusciante, δυο λογάκια μόνο για τους χλεχλέδες που λοιδωρούν τον Josh Klinghoffer. Κοπελίτσες μου, εκτός του ότι ο Klinghoffer είναι κατά μία δεκαετία νεότερος του Frusciante, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως ήταν ο ίδιος ο Γιαννάκης που τον πρότεινε για κιθαρίστα μετά την αποχώρησή του. Κι'αυτό γιατί τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους. Θέτε και απόδειξη; Κατ'αρχήν όχι μόνο συνυπήρξαν σαν μέλη στους Ataxia, αλλά ο Frusciante τον έχει μαζί του στα lineup των περισσότερων solo δίσκων του. Τέλος, 5 χρόνια μετά την είσοδό του στους RHCP, έγινε ο νεότερος που μπήκε ποτέ στο Rock 'n' Roll Hall Of Fame (2012). Τέλος, όταν μάθετε ν'αναγνωρίζετε (ούτε καν να παίζετε) τα μισά από τα όργανα που παίζει ο Klinghoffer, ελάτε να τα ξαναπούμε.




Πάρτε και το εξώφυλλο και καλημέρα.

Intro
Can't Stop
Around The World
Scar Tissue
By The Way
I Feel Love
Otherside
Get On Top
Brandy
Californication
Right On Time
Under The Bridge
Give It Away