Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Heart And Soul
Καλημέρα βροχολούλουδά μου.

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του νέου ολόφρεσκου Joe Cocker, του δέκατου ένατου κατά σειρά studio album του, Fire It Up.
Η κυκλοφορία του είναι για το Νοέμβρη του 2012 σ'όλον τον γνωστό κόσμο πλην αμέρικα, όπου θα κυκλοφορήσει το Γενάρη του 2013. Και στο νταλικόφωνο πολύ νωρίτερα.

Περιμένοντας με αγωνία να δούμε τι θ'ακούσουμε, αφού ο γερόλυκος της rock κατάφερε να μας συναρπάσει με τον τελευταίο του δίσκο (Hard Knocks - 2010), είπα σήμερα να ξαναθυμηθούμε ένα πολύ αγαπημένο μου. Σχετικά καινούργιο.

Ο Cocker, για όσους ακόμα δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, έχει γράψει ιστορία και με διασκευές. Πράγματι, πολλές διασκευές του τις ζηλεύουν οι δημιουργοί/ερμηνευτές των πρωτότυπων. Και καλά κάνουν, αν θέτε την άποψή μου. Την ταπεινή (πάντα).

Το Heart And Soul είναι μία από τις πολλές αποδείξεις, με την πρώτη να χρονολογείται από τα 1969, όταν ο Cocker έμαθε στους Beatles πως έπρεπε να ερμηνεύουν το With A Little Help From My Friends (θυμηθείτε το ανεπανάληπτο live του στο Woodstock).
Εδώ μιλάμε για (επί το πλείστον) νεότερα τραγούδια, χωρίς να λείπουν τεράστια κλασσικά διαμάντια.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στη Γαλλία και Αμερική, από τον Δεκέμβρη του 2003 μέχρι τον Μάη του 2004 και κυκλοφόρησε στις 12 Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς στην αγγλία και στις 15 Γενάρη του 2005 στο αμέρικα.
Τελευταία στιγμή (επί του πιεστηρίου που λένε) συμπεριλήφθηκε και η μαγική διασκευή του One των U2, από ένα live του Cocker, στο περίφημο Night Of Proms στο Βέλγιο (Αμβέρσα) τον Απρίλη του 2004.

Δίσκος λουκούμι, με υπεροχότατες διασκευές και ένας Cocker με φωνή που μοιάζει αθάνατη. Αφήστε που μπορεί και να 'ναι.
Κατα την (πάντα ταπεινή) άποψή μου, ξεχωρίζει το I Put A Spell On You, του Screamin' Jay Hawkins, όπου ο τύπος δίνει στην κυριολεξία ρέστα.

Τι άλλο; Α, ναι. Ανάμεσα στους τυχάρπαστους μουσικούς που πήραν μέρος στις ηχογραφήσεις είναι και οι Jeff Beck, Eric Clapton, Jerry Goodman, C.J. Vanston και άλλοι άγνωστοι που βαριέμαι να γράφω. 


What's Going On
Chain Of Fools
One
I (Who Have Nothing)
Maybe I'm Amazed
I Keep Gorgettin'
I Put A Spell On You
Every Kind Of People
Love Don't Live Here Anymore
Don't Let Me Be Lonely
Jealous Guy
Everybody Hurts