Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

¡Uno!


Καλημέρα φουρφούρια μου.
Άλλη μία παγκόσμια αποκλειστικότητα από το νταλικόφωνο σήμερις.

Uno, Dos, Tre, είναι το ένα, δύο, τρία στα σπανιόλικα. Σιγά το πράμα ρε νταλικέρη, θα μου πουν όσοι ορκίζονται στην επανάσταση της λατινική αμερικής (ή όσοι ΄΄εχουν κάνει ισπανικά).
Αλλού το πάω βρε κουτά. Παρακολουθείστε.

¡Uno!, ¡Dos!  και ¡Tré! είναι η μουσική τριλογία των Green Day, αυτής της θεόμουρλης καλιφορνέζικιας punk μπάντας, που δεν σταματάει να μας εκπλήσσει.
Οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών ξεκίνησαν τον Φλεβάρη του 2012 και κράτησαν μέχρι το τέλος του φετινού Ιούνη. Κάναν ένα διάλειμμα με μερικές συναυλίες (αυτή της Γαλλίας στις 26 και 27 Αυγούστου ήταν θρυλική) και ξαναμπαίνουν στο studio για να ολοκληρώσουν την τριλογία.
 Όπως μα λένε οι ίδιοι, αυτή η τριλοgία δεν θα είναι μια τρίτη rock opera (όπως τα 21st Century Breakdown - 2009 και American Idiot - 2004), αλλά μία πιο power pop απόπειρα της μπάντας, που ξεφεύγει λίγο απ'αυτά που ξέραμε και φλερτάρει με το garage.
Κι'έτσι ακριβώς είναι, λέω εγώ.
Ο ήχος είναι αναμφισβήτα Green Day, αλλά πιο "καθαρός", λιγότερο noisy. Κι'εμένα με αρέσει πολύ. Περιμένω και τα υπόλοιπα δύο albums για να σας πω.

Το ¡Uno! (που είναι το ένατο studio album τους) θα κυκλοφορήσει μεθαύριο σε Ευρώπη και Αυστραλία, στις 24 στην Αγγλία και στις 25 στο αμέρικα. Εσείς όμως, που αγαπάτε νταλίκα, το έχετε σε παγκόσμια πρώτη. Και για να απαντήσω σε μερικά mails, που μου λένε πως δυο-τρία τραγούδια απ'τις αποκλειστικότητες που παρουσιάζω έχουν ήδη κυκλοφορήσει, λέω τούτο : άλλο τα promote singles κι'άλλο ολόκληρος ο δίσκος αδέλφια.
Άλλο η βούρτσα κι'άλλο πούτσα. Νταξ; Νταξ. Peace and Love.
Τι άλλο; 
Α, ναι. Το εξώφυλλο είναι άλλη μία τρελλή ιδές της μπάντας, που έψαχνε καιρό τι να φκιάσει. Τελικά, με φόντο το (αναπόφευκτο πράσινο) βλέπουμε την ασπρόμαυρη φωτογραφία του Billy Joe Armstrong, κιθαρίστα και frontman της μπάντας.

Όσο για τα υπόλοιπα δύο albums της τριλογίας, το ¡Dos! θα κυκλοφορήσει το Νοέμβρη του 2012 και το ¡Tré! τον Γενάρη του 2013. Αυτά για τις επίσημες κυκλοφορίες. Γιατί, ανεπίσημα, έχετε τον νταλικέρη.


Nuclear Family
Stay The Night
Carpe Diem
Let Yourself Go
Kill The DJ
Fell For You
Loss Of Control
Troublemaker
Angel Blue
Sweet 16
Rusty James
Oh Love