Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Havoc And Bright Lights






Καλημέρα καλά μου παιδιά.
Χρόνια πολλά στη μαμά μου και σε όλες τις Μαριοδεσποινοπαναγιώτες που γιορτάζουν.
Χρόνια πολά επίσης στους Παναγιωτοτακηδομάριους που επίσης γιορτάζουν.

Κι'αφού τελειώσαμε με τας ευχάς, πάμε στο ζουμί. Στο δωράκι μου στους εορτάζοντες (και όχι μόνο).
Όπως θα καταλάβατε, πρόκειται για (άλλη) μία αποκλειστικότητα του νταλικοφώνου.
Αναμένοντας την αποκλειστικότητα της χρονιάς, το Tempest του Bod Dylan, σήμερα έχουμε Alanis Morissette.

Την συμπαθέστατη αυτή αμερικο-καναδέζα που μας έχει χαρίσει πολύ όμορφα τραγούδια κατά καιρούς. Τοπ δεν είναι, είναι όμως τιμία σ'αυτό το sui generis alternative-pop που φκιάνει εδώ και πάνω από 20 χρονάκια. Και γι'αυτό την αγαπάμε χωρίς να κόβουμε αρτηρίες.

Το Havoc And Bright Lights είναι αισίως το 7ο studio album της. Είναι δηλαδή από τους καλλιτέχνες που βγάζουν δίσκο μόνον όταν θεωρεί πως έχει το κατάλληλο υλικό και όχι για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια των δισκογραφικών.
Αυτός ο δίσκος σηματοδοτεί πολλές αλλαγές στη ζωή της 38χρονης Alanis.
Πράγματι, από τον τελευταίο της δίσκο (Flavors Of Entanglement - 2008), η Morissette έμεινε έγκυος, γέννησε ένα αγοράκι και έκανε λίγο πίσω από τα μουσικά-κινηματογραφικά δρώμενα (αφού είναι και ηθοποιός). Παράλληλα, άλλαξε και δισκογραφική εταιρεία, θέλοντας λιγότερη πίεση για να αφοσοιωθεί στο μεγάλωμα του παιδιού της.
Αυτό κράτησε για 3 περίπου χρόνια, μέχρι τα μέσα του 2011 και, συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούνη, όταν ο Guy Sigsworth,  παραγωγός του τελευταίου της δίσκου, ανακοίνωσε πως έχουν αρχίσει ηχογραφήσεις σε studio του Los Angeles.
Ακολούθησε ένα βιντεάκι με την Morissette στα studios και μια ανακοίνωση του Rolling Stone Magazine για τον επικείμενο δίσκο, με πρόβλεψη κυκλοφορίας τον Ιούνη του 2012.
Τον Μάη του 2012, το Billboard διόρθωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας για τις 28 Αυγούστου 2012, πέφτοντας όμως (κι'αυτό) έξω, αλλά πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Στις 11 Μάη, κυκλοφόρησε το πρώτο single του δίσκου (Guardian), το οποίο προετοίμασε το έδαφος για το μουσικό στυλ του δίσκου. Ένα καταδικό της alternative με εναλλαγές γρήγορων riffs και όμορφων σιγανών, απ'αυτά που την έκαναν διάσημη. Όλα τα τραγούδια είναι δικά της με μόνη βοήθεια στην ενορχήστρωση από τον Sigsworth.

Τελικά, η κυκλοφορία του όμορφου αυτού δίσκου είναι προγραμματισμένη για τις 22 Αυγούστου.
Εσείς όμως δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τότε.
Δικό σας σε πρώτη μετάδοση.
Τι λέμε;

Guardian
Woman Down
Till You 
Celebrity
Empathy 
Lens
Spiral 
Numb
Havoc
Win And Win
Receive
Edge Of Evolution