Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Anastasis (εντελώς όμως)


Κανονικά σήμερα είχα προγραμματίσει το numero dos από ranchera.
Αλλά νταλικόφωνο και κανονικά είναι δύο όροι αντίθετοι λατρείες μου.

Έτσι, για σήμερα Σάββατο του γιαραμπή, η νταλίκα βουτάει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και σας χαρίζει την αυγουστιάτικη αποκλειστικότητα. Έτσι για να σας κακομαθαίνω.
Θα ου πείτε, βέβαια, από πού κι ως πού Αιγαίο ρε νταλικέρη;
Και απαντώ : δώστε βάση.

16 ολάκερα χρόνια μετά το τελευταίο studio album τους (Spiritchaser - 1996) και ένα χρόνο μετά την πολυαναμενόμηνη επανένωσή τους, η θρυλική μπάντα-ντουέτο από την Αυστραλία (τι Αυστραλία δηλαδής, αφού είναι μόνιμοι κάτοικοι Λόντρας από το 1982 - μία μόλις χρονιά μετά την ίδρυσή της), οι Dead Can Dance επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα με τούτο δω τον δίσκο διαμάντι.
Και η world music / dark wave ξανάρχεται στα ίσα της.

Το Anastasis, το δέκατο studio album τους είναι γεμάτο Αιγαίο φιλαράκια. Κολυμπάει μέσα του. Κι'απ΄τις δύο μεριές του. Γεμάτο ελληνο-ανατολίτικες μελωδίες, δωσμένες μέσα από τη μοναδική άποψη των Dead και ντυμένες με τις υπέροχες φωνές των Brendan Perry και Lisa Gerrard.
Μιλάμε για μαγική επιστροφή. Μιλάμε για μουσική με ένα Μ που το ένα του ποδάρι είναι στο αμέρικα και το άλλο του στη Κίνα.
Και στη μέση το Αιγαίο (που λέγαμε προηγουμένως).

Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 14 Αυγούστου, αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, ο νταλικέρης έχει βάλει σκοπό της ζωής του να σας κακομαθαίνει (και να πάει φυλακή επίσης).
Σε πρώτη μετάδοση και για πάρτη σας.

ΥΓ. Τελικά ο γιαραμπής είναι δίκαιος : μπορεί να μας παίρνει πολλούς καλούς κοντά του φέτος, αλλά φωτίζει του υπόλοιπους και φκιάνουν διαμάντια. Εξαιρετικά καλή σοδειά η 2012 αδέλφια. Και δεν έχει τελειώσει ακόμα.
ΥΓ2. Στο Opium η βελόνα ψιλοκολλάει για 4-5 δευτερόλεπτα. Την επιείκιά σας : τα tracks είναι πειρατικά. 
ΥΓ3. Οι Dead Can Dance θα είναι στη Σαλονίκη στις 21 Σεπτέμβρη και στην Αθήνα στις 23 στα πλαίσια του anastasis tour 2012. Μην τους χάσετε γιατί τα live τους είναι σούπεργουαου.
ΥΓ4. Δεν έχει ΥΓ4.

Children Of The Sun
Anabasis
Agape
Amnesia
Kiko
Opium
Return Of The She-King
All In Good Time