Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ocean Of Noise


Καλημέρα καψοκαμένα μου.

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για μία μπάντα της indie rock. Και μάλιστα της πολύ καλής indie rock.

Indie από τον Καναδά και, πιο συγκεκριμένα, από το Montreal.

Οι Arcade Fire είναι 7 νοματαίοι (παναγιά μαζί τους). Το αντρόγυνο Win Butler και Regine Chassagne και μαζί τους οι Will Butler, Richard Reed Parry, Tim Kingsbury, Jeremy Gara και Sarah Neufeld.

Ξεκίνησαν στα 2001 σαν ντουέτο (Win Butler και Josh Deu) στη Βοστώνη, αλλά γρήγορα μετακόμισαν στον Καναδά, αφού είχαν πρώτα ηχογραφήσει ένα ΕΡ (2001 Demos), το οποίο ήταν κυρίως δουλειά υπόψη δισκογραφικών εταιρειών.
Το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2001, η μπάντα εμπλουτίστηκε με τρία άλλα μέλη και ξεκίνησε να παίζει σε πάρτυ αλλά και σε γκαλερί τέχνης.
Το καλοκαίρι του 2002, η αρχική μορφή της μπάντας άρχισε να διαλύεται και να σχηματίζεται όπως την ξέρουμε σήμερα.
Με τη νέα της μορφή, η μπάντα ηχογράφησε το πρώτο πραγματικό της EP (Arcade Fire - 2003), το οποίο και παρουσιάστηκε δημόσια με μια συναυλία στο Casa de Popolo στο Montreal, ένα από τα πιο φημισμένα μουσικά bar-bistro της πόλης.

Η φήμη τους άρχισε να εξαπλώνεται μετά απ'αυτήν την παράσταση.
Τον Σεπτέμβρη του 2004 κυκλοφορεί το Funeral, το πρώτο studio album τους (Φλεβάρη του 2005 στην Αγγλία), το οποίο είναι βαθειά επηρεασμένο από τους χαμούς συγγενικών προσώπων τους. Ο δίσκος όμως είναι πολύ καλός. Τόσο καλός, που η φήμη τους ξεπερνά τα στενά όρια του Καναδά.
Από τότε, κυκλοφόρησαν δύο ακόμα studio albums (Neon Bible - 2007 και The Suburbs - 2010), ενώ ετοιμάζουν ένα τέταρτο.

Παίζουν indie. Καθαρή, ανέρωτη indie. Και την παίζουν δαιμονισμένα όμορφα. Τόσο όμορφα που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό κι'απ'τις δυο μεριές του Ατλαντικού. Μαζεύουν πολλές θετικές κριτικές, σε σημείο να έχουν προταθεί δύο φορές για τα ξακουστά Polaris Music Prize (2007 και 2001).
Πράγμα που λίγο μας νοιάζει.
Εμείς κρατάμε την υπέροχη μουσική τους.

Και για να τους γνωρίσει (όποιος δεν τους ξέρει), η νταλίκα σας χαρίζει σήμερα μερικά από τα αγαπημένα της, σε μια αυστηρά προσωπική επιλογή (κλπ κλπ κλπ).

Για την Ιωάννα που τις αρέσουν...

Old Flame
No Cars Go
Neighborhood #2
 Crown Of Love
Black Mirror
Neon Bible
Ocean Of Noise
Windowsill
The Suburbs
Empty Room
Wasted Hours
Deep Blue
Sprawl I (Flatland)
Brazil