Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Hable Con Ella


Hola mis amores.

Σε όποιους αρέσει ο Pedro Almodovar πρόκειται για ταινιάρα.
Για τους άλλους που δεν κόβουν φλέβες (όπως ο δούλος σας), είναι μια καλή ταινία.

Ο Benigno και ο Marco γνωρίζονται σ'ένα κοντσέρτο χορού. Ξανασυναντιούνται σε μία ιδιωτική κλινική, όπου ο πρώτος δουλεύει σα νοσοκόμος και ο δεύτερος (ταξιδιωτικός συγγραφέας) έχει πάει να επισκεφτεί μια ταυρομάχο φίλη.
Ο Benigno έχει ερωτευτεί την Alicia (μια χορεύτρια σε κώμα). Σε κώμα όμως είναι και η Lydia, η φίλη του Marco. Και δώστου αλμοδοβαρικά φλάς μπακ πάνω στις δύο σχέσεις.
Μετά ο Marco φεύγει για την Ιορδανία, όπου μαθαίνει από τις εφημερίδες πως η Lydia πέθανε. Στο μεταξύ, ανακαλύπτεται πως η Alicia είναι έγκυος. Ο Benigno συλλαμβάνεται σαν βιαστής και φυλακίζεται. Ο Marco επιστρέφει στην Ισπανία για να βοηθήσει τον φίλο του.
Έλα όμως που η Alicia ξυπνάει από το κώμα, έχοντας κυοφορήσει ένα θνησιγενές (απ'αυτά που δεν ξέρουμε πως φυτρώνουν στη μήτρα), πράγμα που αυτόματα θα αθώωνε τον δικό μας.
Ο δικηγόρος του όμως ξεχνάει να του το πει.
Κι'ο Benigno αυτοκτονεί καταπίνοντας έναν σκασμό χάπια. Και Marco συναντάει την Alicia σ'ένα κοντσέρτο χορού και της χαμογελάει.

Κλασσικός Almodovar. Επικοινωνία, σχέσεις, πολλή σκέψη, όμορφες σκηνές, μπερδεμένη θολοκουλτούρα. Σ'αρέσει ή δεν σ'αρέσει. Απλά πράγματα.
Το Hable Con Ella βγήκε στις οθόνες (στην Ισπανία) στις 15 Μάρτη του 2002.

Αυτό που αποκλείεται όμως να μην σ'αρέσει είναι η θεϊκή μουσική του Alberto Iglesias (Fernandez-Berridi), αυτού του καταπληκτικού ισπανού συνθέτη, που συνεργάζεται χρόνια τώρα με τον Almodovar.
Soundtrack για πολύ μερακλήδες που, εκτός τις συνθέσεις του Iglesias, βρίσκουμε και μερικά αληθινά διαμάντια. Ανεκτίμητο.

Για τη Nancy's Key που μας το θύμισε