Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Oceania


Φρέσκο The Smashing Pumpkins;;;
Ολόφρεσκο κυρίες μου, δεσποινίδες και κύριοι...
Μετά το πρώτο μέρος του Teargarden By Kaleidyscope (στα 2009), οι θεοκούζουλοι αμερικάνοι με την θεϊκή alternative τους επιστρέφουν με το δεύτερο μέρος (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους), το Oceania, το όγδοο κατά σειρά studio album τους.

Και τώρα εσείς θα με ρωτήσετε τι εννοούν οι ποιητές.
Το λοιπόν, σύμφωνα με τους ίδιους, το Teargarden By Kaleidyscope είναι ένα μουσικό concept που θα αποτελείται από 44 τραγούδια (εδώ δεν θα έπαιρνα όρκο) και που ξεκίνησε να γράφει ο frontman της μπάντας Billy Corgan μαζί με τον φρέσκο ντράμερ Mike Byrne (μετά την αποχώρηση του Jimmy Chamberlin).
Η ουσία, πάντα σύμφωνα με τη μπάντα, είναι να ξαναβρούν την χαμένη τους ψυχεδέλεια, τις ρίζες τους δηλαδή, που χάθηκε κάπου στα 2007 με το (γαμάτο κατ'εμέ) Zeitgeist.

Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο το πέτυχαν. Σίγουρος είμαι για ένα πράγμα : από τα 2009 οι Pumpkins μοιάζουν αναγεννημένοι. Γνώριμος δυνατός μεταλλικός ήχος, εξαίσιες κιθάρες, εξαιρετικά προσεγμένα slow περάσματα. Ο δε νέος ντάμερ, λουκούμι.

Σχετικά τώρα με τον δίσκο, αυτός ήταν να κυκλοφορήσει την πρώτη του περασμένου Σεπτέμβρη. Έλα όμως που οι ηχογραφήσεις κράτησαν μέχρι τις 11 του ίδιου μήνα;
Στα τέλη του Μάρτη του 2012, η EMI/Caroline Distribution ανακοίνωσε την κυκλοφορία για τον Ιούνη.
Τελικά, το υπέροχο δισκάκι κυκλοφόρησε στις 12 Ιούνη 2012, αφού πρώτα (από το Μάη) η μπάντα είχε ξεκινήσει "διαγωνισμό" εξωφύλλου.
Νικητής (με το εξώφυλλο που βλέπετε), ένας κάποιος Richard Shay, ο οποίος φωτογράφισε το North Sanitary District Tower, που βρίσκεται στο Highland Park του Ιλινόϊς (για όσους δεν το ξέρουν, η μπάντα είναι από το Τσικάγκο - Ιλινόϊς).

Δώστε προσοχή. Δισκάρα.
Καλημέρα είπαμε;

Quasar
Panopticon
The Celestials
Violet Rays
My Love Is Winter
One Diamond, One Heart
Pinwheels
Oceania
Pale Horse
The Chimera
Glissandra
Inkless
Wildflower