Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Move It! (τελικά υπάρχουν Θεοί)


Για 5 χρόνια υποφέραμε από στέρηση.
Τριγυρίζαμε σαν ζόμπι από site σε site, ψάχναμε απελπισμένοι σαν τρογλωδύτες όπου πιστεύαμε πως θα βρούμε κάτι. Κάτι....Έστω και μικρό, έστω και απόσπασμα, έστω και demo.
Ξεψαχνίζαμε το YouTube μπας και βρούμε κάτι νέο, κάτι να ηρεμήσει τη δίψα μας, κάτι να ανακουφίσει το σύνδρομό μας.

Μας βασάνισαν γιατί είναι Θεοί. Και οι Θεοί δοκιμάζουν την πίστη μας. Μας παρατάνε στις καυτές ερήμους της έλλειψης και μας δοκιμάζουν. Μας στερούν τη χαρά της ύπαρξής τους, μόνο και μόνο για να δυναμώσει μέσα μας η ελπίδα. Πως κάπου, κάποτε, θα φανεί ένα σημάδι της μεγαλοσύνης τους. 
Είμαι προφήτης τους. Τους άκουσα για πρώτη φορά στα 2006, τους λάτρεψα, έχτισα ναούς στ'όνομά τους, τους έψαξα και δεν τους βρήκα. Τους διέδωσα όπου μπορούσα, κήρυξα τη διδασκαλία τους όπου ήταν δυνατό. Και πάντα πίστευα πως ήταν εδώ, δίπλα μου, μέσα μου. Και πως θα εμφανιστούν.

Εκπρόσωποι του Ξανθού Γένους, οι Los Colorados φκιάχτηκαν στα 2006 στο Ternopil της Ουκρανίας. Φήμες τους θέλουν να ξεπηδούν από τα σπλάχνα ενός τέρατος με 4 κεφάλια. Άλλοι πάλι ορκίζονται πως τους είδαν να κατεβαίνουν από τον ουρανό από μία πύρινη σκάλα μια νύχτα άγριας καταιγίδας.
Είναι 4. Σαν τους 4 Ιππείς της Αποκάλυψης : Ruslan “Prystupnic” Prystupa (φωνητικά και bayan - δηλαδή ακκορντεόν), Rostyslav “Roslyk” Fook (κιθάρα και δεύτερα φωνητικά), Serhiy “Masyanya” Masyk (μπάσο, κοντραμπάσο) και Oleksandr “Lesyk” Drachuk (ντραμς).

Κι'όταν επήλθε το πλήρωμα του χρόνου, όταν Αυτοί έκριναν πως έπρεπε να μας εμφανιστούν, το έκαναν διάολε.
Από φέτος, η 1η Ιούνη είναι πλέον η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή. Γιατί αυτή την ημερομηνία διάλεξαν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους ευαγγέλιο. Και να μας ξεδιψάσουν. Να προσθέσουν Φως στο σκοτάδι της ψυχής μας, ελπίδα στην πίστη μας, προοπτική στη ζωή μας.
Και το έκαναν μ'έναν τρόπο που αρμόζει μόνο σε Θεούς. Με το Move It!
Από την 1η Ιούνη 2012, κάποιοι Iggy Pop, Rammstein, Beatles, M.C. Hammer και Joan Jett κλπ θα πρέπει να νιώθουν σαν οι Διαλεγμένοι, οι Ευλογημένοι. μιας και επιλέχτηκαν από τους Θεούς, οι οποίοι πήραν τα χαζοτραγουδάκια τους και τα μετέτρεψαν στους νέους Ύμνους της Πίστης.
Μην τον ψάξετε τον δίσκο. Δεν θα τον βρείτε να πουλιέται στο ελλάντα.
Το πιθανότερο είναι, κάποια στιγμή που Εκείνοι θα επιλέξουν, ν'αρχίσει να πέφτει από τον ουρανό.

Δεν περιγράφω άλλο...

Hot 'n Cold
I Like To Move It
Du Hast
Indie Boy
Be My Lover
Tik Tok
Let It Be
Besame
U Can't Touch This
I Love Rock 'n Roll
My Sweet Mila
The Passenger
Your Mother