Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Jack Daniels (Drink In My Hand)



Καλημέρα καλά μου παιδιά.

Η νταλίκα σήμερα έχει την χαρά, την τιμή (και διάφορα άλλα τέτοια) να σας παρουσιάσει τον τροβαδούρο του πιοτί της. Τον ένα και μοναδικό που τόλμησε (και ορθά έπραξε) να γράψει τον ύμνο του καλύτερου (μακράν) γουίσκυ του πλανήτη : του Jack Daniels.

Κι'επειδής μιλάμε για south whiskey, ο ύμνος δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από γνήσια country-southern rock μουσική.
Παράλληλα, και με την ευκαιρία, θα γνωρίσουμε αυτόν τον λεβέντη καλύτερα και θα δείτε πως πρόκειται για πολύ καλή στόφα μουσικού, παρότι ακόμη στα ξεκινήματά του.

Ο Eric Church (κατά κόσμον Kenneth Eric Church) γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα στα 1977. Στα 13 του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα και ξεκίνησε να γράφει δικά του τραγούδια, επηρεασμένος βαθειά από τον Κύριο Jimmy Buffett (έναν από τους μεγαλύτερους αμερικάνους gulf-western μουσικούς-κιθαρίστες).
Στα 16 του έφκιασε μια μπάντα (Mountain Boys), με τον αδελφό του, τον συγκάτοικό του κι'έναν κολλητό κιθαρίστα και ξεκίνησαν να παίζουν σε μπαρ και εστιατόρια στη γεννέτειρά του.
Παράλληλα τελείωσε το σχολείο και, μετά, πήρε πτυχίο marketing από το Πανεπιστήμιο του Appalachian State.
Εκείνη την εποχή αρραβωνιάστηκε κι'όλας, αλλά γρήγορα το διάλυσε, αφού ο πατέρας της έτσι του ήθελε να τον βάλει στη δουλειά, τη στιγμή που αυτός ζούσε μόνο για τη μουσική.

Στα 26 του μετακόμισε στο Nashville του Tennessee (βλ. Jack Daniels), όπου ξεκίνησε να ψάχνει για δισκογραφική εταιρεία. Πράγμα δύσκολο, μέχρι που ανακάλυψε τον παραγωγό Jay Joyce. Ο ήχος που του έφκιασε ο τελευταίος συγκίνησε την Capitol Nashville και κάπου εκεί αρχίζει το ταξίδι.
Στα 2006 (18 Ιούλη) κυκλοφορεί το πρώτο studio album του (Sinners Like Me) και γίνεται το σώσε. Τρία τραγούδια του σκαρφαλώνουν με τη μία στο Billboard Top-50, ενώ ξεκινάει συναυλίες με τεράστια επιτυχία.

Η μουσική του είναι κατ'εξοχήν southern rock με πολλά στοιχεία country. Η δε φωνή του είναι χαρακτηριστική νότια, σε πολλά σημεία παρόμοια με ιερά τέρατα του χώρου (Arlo Guthrie, Bill Monroe κλπ κλπ).
Τα τραγούδια του υπέροχα, γεμάτα εικόνες από τον αμερικάνικο νότο. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που ο πιτσιρικάς άρεσε και αρέσει τόσο πολύ.

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει άλλα δύο studio albums και ένα ΕΡ. Με τραγούδια που φλερτάρουν το #1 των charts (με το Drink in My Hand να κατσικώνεται εκεί).
Η νταλίκα σήμερα σας χαρίζει τα καλύτερότερά του. Η σειρά των τραγουδιών είναι χρονολογική, η δε επιλογή τους αυστηρά προσωπική.

(συμβουλή) : ακούγεται με σφηνάκια Jack...

How 'Bout You
Two Pink Lines
Guys Like Me
Sinners Like Me
His Kind Of Money (My Kind Of Love)
Love Your Love The Most
Hell On The Heart
Smoke A Little Smoke
Homeboy
Drink In My Hand
Springsteen
Creepin'
Jack Daniels