Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Emmanuelle






Τελευταίο soundtrack της σαιζόν αγαπούλες σήμερα, και είπα να βάλω λίγο αλατοπίπερο στη σκέψη σας.

Να ξεκαθαρίσω κάτι απ'την αρχή. Σιχαίνομαι οτιδήποτε softcore υπάρχει. Είτε αυτό είναι ταινία, είτε φωτογραφίες, είτε λογοτεχνία. Οι "σοφτοκοράδες" είναι στερημένα άτομα. Και δη άτολμα, άνευρα και διάφορα άλλα τέτοια. Που πεθαίνουν να κάνουν πορνό, αλλά που κωλώνουν ασύστολα. Έτσι το ρίχνουν στο softcore, το οποίο αποκαλούν και κουλτούρα, έτσι για να 'χουμε να πορευόμαστε.

Έτσι κι'εδώ. 
Έχουμε μια χαζο-νουβέλα της Emmanuelle Arsan (Emmanuelle : Les Joies D'une Femme - 1967), μια γυναίκα που ταξιδεύει στην Μπανγκόκ για να συναντήσει τον άντρα της και που αρχίζει να πηδιέται με αγνώστους απ'το αεροπλάνο κι'όλας. Αλλά με γκλάμουρ και, κυρίως, softcore. Στη δε Μπανγκόκ, μόλις φτάνει, γίνεται του κουτρούλη ο γάμος. Τέλος πάντων.
Αυτή τη νουβέλα που λέτε, την πήρε ο Jean-Louis Richard, έφκιασε ένα ανόητο (ως ηλίθιο) screenplay και το έδωσε στον Just Jaeckin (αυτόν που έχτισε καριέρα πάνω στις softocore αηδίες) κι'αυτός γύρισε την ταινία Emmanuelle.
Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η ΘΕΑ Sylvia Kristel, έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιούνη του 1974 και γνώρισε τεράστια επιτυχία (αφού οι κρετίνοι πολλαπλασιάζονται γοργά), τόση μεγάλη που ακολουθήθηκε από αναρίθμητα (ακόμα πιο γκάου) sequels.

Οπότε, θα με ρωτήσετε, γιατί Emmanuelle;
Για τον Pierre Bachelet θα σας απαντήσω.
Τον λατρεμένο Pierre Bachelet (1944-2005) που υπογράφει το soundtrack της ταινίας. Ένα από τα ομορφότερα soundtracks της νταλίκας, το οποίο έχει στο κέντρο του το βασικό θεϊκό θέμα και γύρω-γύρω μυριάδες variations. Και μερικά άλλα θεματάκια, που χάνονται όμως μπροστά στο Theme From Emmanuelle.
Με τον Bachelet θ'ασχοληθώ αναλυτικά στο μέλλον, γιατί και τρομερός είναι και μ'αρέσει πολύ.
Προς το παρόν όμως....Emmanuelle.

Πάλι δεν είπα καλημέρα ε;

Emmanuelle In The Mirror
Emmanuelle Song (french)
Emmanuelle In Thailand
Emmanuelle Steps Out
Emmanuelle Theme (variations)
Night Club
Emmanuelle Swims
Emmanuelle In Thailand (variations)
Emmanuelle Theme (instrumental)
Emmanuelle Song (english)
Emmanuelle Theme (instrumental variation)
Mood
Emmanuelle Theme (up tempo instrumental)
Opium Den
Rape Sequence
Emmanuelle Theme (instrumental)
Cigarette Act