Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Sounds Of Silence


Καλημέρα κοινοβουλευτικοί μου.

Σήμερα θέλω να σας πάω ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. 46 ολόκληρα χρόνια. Για να ξαναθυμηθούμε έναν πολύ όμορφο δίσκο. Απ'αυτούς που δεν βγαίνουν πολύ συχνά.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτους τους δίσκου (Wednesday Morning, 3 A.M. - 1964), το θρυλικό (πια) ντουέτο των Simon and Garfunkel ξαναμπήκε στο studio για την ηχογράφηση του δεύτερου.
Από τα κομμάτια που αποτελούσαν τη μαγιά αυτών των ηχογραφήσεων ξεχώριζε το The Sounds Of Silence, ένα από το ομορφότερα διαμάντια της folk-rock μουσικής όλων των εποχών, το οποίο είχε συμπεριληφθεί και στον πρώτο τους δίσκο, σε μία όμως καθαρά ακουστική version.
Το πρώτο, λοιπόν, πράγμα που έκαναν, ήταν να φωνάξουν έναν κάποιον Bob Dylan και τη μπάντα του για να τους κάνει ένα ηλεκτρικό overdubbed, μιας και οι λεβέντες μας δεν το είχαν ακόμα.
Και το αριστούργημα γεννήθηκε. Και μπήκε πρώτο στο δίσκο, μαζί με άλλα δέκα υπέροχα τραγούδια. Κι'έδωσε και τον τίτλο στον δίσκο, με μία ελαφρή παραλλαγή (αφού παραλείφθηκε το άρθρο).

Το Sounds Of Silence ηχογραφήθηκε σε δόσεις στην αγαπημένη τους πόλη (Νέα Υόρκη) τον Μάρτη του 1964 και τους Ιούνιο-Δεκέμβρη 1965. Κυκλοφόρησε στις 17 Γενάρη του 1966 και θεωρείται ένα από τα κλασσικότερα folk-rock albums στην ιστορία της μουσικής.

Αν με ρωτήσετε, θα σας πω ότι πλην όλων των άλλων, ο δίσκος αυτός περιέχει και ένα από τα 20 πιο αγαπημένα μου τραγούδια : το April Come She Will. Αλλά αυτά είναι προσωπικά.

Καλή μας ακρόαση

The Sounds Of Silence
Leaves That Are Green
Blessed
Kathy's Song
Somewhere They Can't Find Me
Anjii
Richard Cory
A Most Peculiar Man
April Come She Will
We've Got A Groovy Thing Goin'
I'm A Rock