Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

My God Is Blue


Καλή μας μέρα όλη μέρα.

Κάποτε, δεν θυμάμαι πότε, είχαμε πει πως η Eurovision είναι σκουπίδια του χειρίστου είδους. Πρέπει, μάλιστα, να το έχουμε πει πολλές φορές (για να το εμπεδώσουμε). Έχουμε όμως πει και κάτι άλλο : πως, όπως μέσα στα σκουπίδια βρίσκει κανείς κάποιες φορές διαμάντια, έτσι και σ'αυτόν τον σαχλο-διαγωνισμό, που και που, ανακαλύπτουμε φλέβα χρυσού.

Όλο το παραπάνω κατεβατό για να σας μιλήσω για μία (ακόμα) αδυναμία μου. Που φυσικά δεν περίμενε την Eurovision του 2008 για να γίνει γνωστός, αλλά που συμμετείχε μ'ένα τραγούδι που, νε μεν πάτωσε, αλλά που ξεχώριζε σαν τη μύγα στο γάλα.
Γιατί ο λεβέντης αυτός είναι πολύ καλός. Τρίκαλος. Τραγουδιστής, συνθέτης και, κυρίως, μουσικός που παίζει πάνω από 10 όργανα.

Λέγεται Sebastien Tellier, είναι γάλλος και γεννήθηκε στα 1974 στο Παρίσι. Ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα 2001 (L'Incoyable Verite) κι'αμέσως τον πήραν χαμπάρι οι Air (τους θυμάστε;) και τον πήραν μαζί τους για support στις περιοδείες τους.
Από τότε ηχογράφησε άλλα 8 studio albums (ένα από τα οποία είναι compilation), πήρε μέρος στην Eurovision του 2008 (Βουλγαρία) και αλώνισε τον κόσμο τραγουδώντας στα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά.

Η μουσική του είναι μια ατμοσφαιρική electronica-ambient με πολλά στοιχεία downtempo. Κι'αυτό φαίνεται και στο ολόφρεσκο album του που θέλω σήμερα να σας χαρίσω, αφού (ξανα)υποσχεθώ πως θ'ακολουθήσει αφιέρωμα.
To My God Is Blue κυκλοφόρησε στις 22 Μάρτη φέτος και ήδη έγινε χρυσό στην Γαλλία. Είναι το ένατο studio album του και, κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα από τα πιο όμορφά του. Αν φυσικά αγαπάς αυτό το είδος μουσικής. Αν όχι, προσπερνάς. Απλά πράγματα.

Pepito Bleu
The Colour Of Your Mind
Sedulous
Cochon Ville
Magical Hurricane
Russian Attractions
Mayday
Draw Your World
My Poseidon
Against The Law
My God Is Bleu
Yes, It's Possible