Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

The Noble Art Of Letting Go


Άλλο ένα Σάββατο του γιαραμπή ξημερώνει φιλαράκια.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ όμορφο.
Κάτι που δεν ήξερα.

Την Πέμπτη, ανοίγοντας τα μέηλ μου είδα ένα βιντεάκι που μου έστειλε ένας καλός φιλαράκος από τη Ρώμη. Μου έκαναν εντύπωση τα γραφικά του και είπα να το ακούσω. Κι'αφού, όπως θα καταλάβατε, νου άρεσε πολύ, είπα ν'αφιερώσω λίγο χρόνο να ψάξω την καλλιτέχνη.

Η Rebekka Karijord είναι Νορβηγίδα από τα βόρεια της χώρας, γεννημένη στο Sandnessjøen στα 1980. Μεγάλωσε ανάμεσα στους πάγους, στα ψηλά βουνά και τη θάλασσα. Από μικρή τριγυρίστηκε από μουσική, μιας και οι γονείς της αγαπούσαν πολύ το άθλημα. Και το αγάπησε κι'αυτή. Τόσο που το έκανε επάγγελμα.
Γρήγορα μετακόμισε στη Σουηδία (Στοκχόλμη), όπου ζει μέχρι σήμερα, γράφοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και μοντέρνο μπαλλέτο.
Γράφει όμως και μουσική - μουσική. Που την κυκλοφορεί στην δική της δισκογραφική εταιρεία, την "Lill facit records".

Καταπληκτική μουσική αδέλφια. Κλασσικής παιδείας, η λεβέντισσα ανακατεύει παραδοσιακά κλασσικά όργανα με ambient μελωδίες μ'έναν μαγικό τρόπο. Τα συνοδεύει δε με την υπέροχη φωνή της. Πολύ όμορφες στιγμές, που ελπίζω να εκτιμήσετε, όπως ακριβώς το έκανα κι'εγώ.
Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 3 studio albums, με τα δύο πρώτα να μην υπάρχουν παρά μόνο στην σκανδιναυϊκή αγορά ( Neophyte - 2003 και Good or Goodbye - 2005).

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα 2009, κυκλοφορεί το The Noble Art Of Letting Go, έναν από τους καλύτερους τίτλους δίσκων που έχω δει ποτέ. Ο δίσκος κυκλοφορεί (επιτέλους) και στην υπόλοιπη Ευρώπη (11 Γενάρη 2010) και το κοινό αρχίζει να την μαθαίνει. 
Ας την μάθουμε κι'εμείς.

Wear It Like A Crown
Undo Love
Parking Lot
Dead On My Feet
Anarchistic Heart
Paper Boy
The Noble Art Of Letting Go
Isn't Short At All
To Be Loved By You
Morning Light Forgives The Night
Wear It Like A Crown (living room version)