Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Είναι πολύ ωραίος


Καλημέρα  λατρείες.

Ψυχολόγημα η σημερινή ανάρτηση. Ψυχολόγημα γιατί έρχεται από τα πολύ παλιά, τότε που στεκόμασταν μπροστά στην κεραμεική κεφαλή του πικάπ και, με ανοιχτό το στόμα, παρατηρούσαμε το βινύλιο να γυρνάει γύρω-γύρω.
Ένα τέτοιο βινύλιο σας χαρίζει σήμερα το νταλικόφωνο. Ιστορικό Βινύλιο από έναν εξαιρετικό τραγουδιστή, σε στίχους ενός άλλου μεγάλου πολυ-καλλιτέχνη.

Ο Θέμης Ανδρεάδης και ο Γιάννης Λογοθέτης (Λογό), πριν από το Ο Θέμης Ανδρεάδης Τραγουδά ΛΟΓΟθέτη, είχαν ξανασυνεργαστεί και μάλιστα με επιτυχία στα Γελοιογραφίες (1973) και Κάτι Άλλο Μου Θυμίζει (1974).
Άλλαξαν όμως δισκογραφικές και χώρισαν. Για έναν όμως μόνο χρόνο. Πράγματι, στα 1976, ξαναβρέθηκαν στην Μίνως Μάτσας και Υιός και κυκλοφόρησαν τούτον δω τον θρυλικό δίσκο. Έναν από τους καλύτερους κωμικο-σατυρικούς ελληνικούς δίσκους. Όλα σχεδόν τα τραγούδια έμειναν κλασσικά (τουλάχιστον σ'εμάς τους μεγαλύτερους).
Η ενορχήστρωση είναι του μεγάλου Τάσου Καρακατσάνη, εκτός από τα Είμαι Πολύ Ωραίος και Το Διαζύγιο, τα οποία ενορχήστρωσε ο ίδιος ο δημιουργός τους, ο Λυκούργος Μαρκέας.
Να πούμε πως στο Διαζύγιο ακούγεται η φωνή της σχωρεμένης Κυρίας Νατάσας Γερασιμίδου, ενώ στο Κυρά Μαρία συμμετέχει η κόρη του Λογό Ελισσώ (πιτσιρικάκι τότε).
Ο δίσκος κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1976.
Η νταλίκα αγαπά Θέμη Ανδρεάδη και του αφιερώνει την σημερινή ανάρτηση, με τις ευχές της για χρόνια πολλά και δημιουργικά, μιας και πριν λίγο καιρό έκλεισε τα 61 χρόνια. 
Πολύχρονος Θέμη μας και καλή επιτυχία στη νέα σου δουλειά (με τον Δάσκαλο Νότη Μαυρουδή).

Είμαι Πολύ Ωραίος
Όχι Στο Κατεστημένο
Η Βούρτσα
Ο Ιακώβ
Ένα Μανούλι
Φουστανάκι Με Δαντέλα
Η Πεθερά
Η Λούλα
Ο Ηλίθιος
Η Κυρά Μαρία
Αφού Δεν Κάνεις Κέφι (Πουλάω Μανταλάκια)
Όταν Τύχει Να Γκρεμίσουνε Τα Τείχη
Το Διαζύγιο