Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

So Emotional


Καλημέρα παπάκια μου (τι; μόνο ο Μάλαμας θα σας λέει πουλάκια του;)

Σάββατο στο Αμέρικα, ξημερώματα Κυριακής σε μας, έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο μια πολύ μεγάλη φωνή της soul και της RnB. Ίσως η μεγαλύτερη της γενιάς της.
Έφυγε κυρίως μια γυναίκα που διάλεξε να καταστρέψει τον εαυτό της πάνω στο απόγειο της δόξας της. Κι'αυτό είναι το χειρότερο. Και δεν της έφταιξε κανένας Bobby Brown. Μόνη της το αποφάσισε, μόνη της το έφερε μέχρι εκεί που (νομοτελειακά) οδηγεί η ντρόγκα και το αλκοόλ. Και όποιος διαφωνεί, ας ψάξει να βρει επιχειρήματα για το αντίθετο κι ας ξανάρθει.

Αξάδελφη με την Dionne Warwick και βαφτιστήρα της Aretha Franklin, η Whitney Houston είχε ήδη τα κατάλληλα διαπιστευτήρια για να διαπρέψει. Κι'ένα ακόμα καλύτερο : μια ουράνια φωνή. Μια φωνή που της χάρισε ο Θεός του gospel για να μπορεί να τον υμνήσει. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Από τα 11 της ήταν μέλος της gospel χορωδίας της εκκλησίας της στο New Jersey. Και μετά, συνόδευε τη μάνα της (Cissy Houston) σε διάφορα clubs της Νέας Υόρκης. Κι'εκεί την ανακάλυψε ο Clive Davis, ένας από τους διορατικότερους σκάουτερς, που τότε δούλευε για λογαριασμό της Arista Records.
Και μετά όλα πήραν το δρόμο τους.
Οι επιτυχίες ερχόταν η μία πίσω από την άλλη. Είτε τραγουδούσε, είτε έπαιζε σε φιλμ, είτε έκανε παραγωγές. Πρόκειται, άλλωστε για την performer με τα περισσότερα βραβεία όλων των εποχών. Και σαν τέτοια, μπήκε και στο Βιβλίο Guinness : 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard και 22 American Music, για ν'αναφέρουμε μόνο τα σημαντικότερα από τα συνολικά 415 που κέρδισε στην καριέρα της.

Φευ!
Έφυγε στα 48 της, μόνη, σ'ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Beverly Hills της California.
Και η νταλίκα αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά της, για να σας χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της.
R.I.P. Whitney Houston (1963 - 2012)

If I Told You That
How Will I Know
So Emotional
I Wanna Dance With Somebody (who loves me)
I'm Your Baby Tonight
Didn't We Almost Have It All
Saving All My Love For You
Where Do Broken Hearts Go
I Have Nothing
I Will Always Love You