Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Baroque Jazz Trio


Καλημέρα μας.
Τα 70's είναι η δεκαετία του ανακατώματος. Γενικά.
Άρα και μουσικά.

Είναι η δεκαετία όπου η pop-rock μουσική ενσωματώνει ολοένα και περισσότερα στοιχεία μη-δυτικών μουσικών, κυρίως ασιατικών. Είναι η χρυσή εποχή της ψυχεδέλειας.
Και μιλάω για την pop-rock, γιατί τα υπόλοιπα μουσικά είδη, εκείνη την εποχή, παραμένουν περιχαρακωμένα στα πλαίσιά τους. Όλα; 
Όχι. Ή μάλλον, όχι όλοι οι μουσικοί. Και, πάντως, όχι αυτοί που η νταλίκα σήμερα θέλει να σας γνωρίσει.

Είναι τρεις γάλλοι, ο George Rabol (στο τσέμπαλο), ο Philippe Combelle (στα ντραμς) και ο Jean-Charles Capon (στο τσέλλο). Και οι τρεις τζαζίστες. Και οι τρεις τρελλαμένοι με το ψάξιμο στη μουσική, και οι τρεις καταπληκτικοί μουσικοί.
Και στα τέλη του 1969 μαζώχτηκαν και ονομάστηκαν Baroque Jazz Trio. Και ξεκίνησαν να πειραματίζονται ξεπερνώντας τα σύνορα της παραδοσιακής jazz. Κατά πολύ. Και το αποτέλεσμα  της δουλειάς τους είναι αυτός ο μοναδικός δίσκος. Ο πρώτος και ο τελευταίος τους.

Το Baroque Jazz Trio είναι μαγεία. Χωρίς άλλα λόγια. Είναι μια μουσική που δύσκολα μπαίνει σε κάποιο είδος. Ας πούμε πως είναι μια frenchy jazz που ανακατώνεται καταπληκτικά με παραδοσιακές μουσικές από Βραζιλία, Ινδία και Μαδαγασκάρη. Το όλο με σκοπό να μας αφήσει άφωνους. Και, σε μένα τουλάχιστον, έπεσα μέσα εντελώς.
Κυκλοφόρησε στις 19 Μάη του 1970 από μία πολύ μικρή γαλλική δισκογραφική εταιρία (Saravah Records), σε περιορισμένα αντίτυπα, τα οποία και εξανεμίστηκαν με την πάροδο του χρόνου. Επανακυκλοφόρησε στα 2004 από την L'Arome Productions, ένα γαλλικό label που ειδικεύεται σε έθνικ και jazz ακούσματα. Κι'αυτή η επανέκδοση έγινε σε περιορισμένα αντίτυπα.
Εμείς όμως δεν μασάμε.
Έχουμε το βινύλιο. Δώστε του προσοχή. Νταλίκα σπίκινγκ.

Dehli Deily
Terre Brulee
Chandiguardh
Latin Baroque
Zoma
Cesar Go Back Home
Orientasie
Largo

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: