Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Cover's Dream


Καλή(;)μέρα PSIμένοι και μένες μου.
Θα προτιμούσα αυτές τις μέρες να σας έβλεπα στους δρόμους (πολλούς από σας τους βλέπω βέβαια) από το να τα λέμε από δω, αλλά η επανάσταση (εκτός από καύλα) θέλει και μουσική. Οπότε, διάλειμμα ολίγων λεπτών και μετά πάλι έξω. Στο κρύο που σκοτώνει τα μικρόβια και στη βροχή που ξεπλένει τις ενοχές.

Προχτές, με αφορμή το Wish You Were Here, σας μίλησα λίγο για τούτον δω τον δίσκο. Και σας είπα τα καλύτερα. Κι'αυτή είναι η γνώμη μου και συμφωνώ μαζί της. Επικουρικά δε, έχω πάντα δίκιο ακόμα κι όταν έχω άδικο (που δικαίως το έχω).
Οι Tangerine Dream, για τους ελάχιστους που δεν γνωρίζουν, είναι μία από τις μεγαλύτερες electronic μπάντες όλων των εποχών. Είναι γερμανοί, ξεκίνησαν στα 1967 και, μέχρι σήμερα, συνεχίζουν ακάθεκτοι, τόσο την studio δουλειά τους όσο και τις συναυλίες ανά τον πλανήτη. Με πολλές και ποικίλες αλλαγές στην lineup τους βέβαια, μιας και το γήρας ουκ αν έρχεται μόνον κλπ κλπ.
Για όσους ενδιαφέρονται, η μπάντα έχει ήδη ανακοινώσει την The Electric Mandarine Tour της για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2012, χωρίς όμως δυστυχώς να συμπεριλάβουν την μνημονιακή ψωροκώσταινα στις ημερομηνίες. Κλαψ, λυγμ και πάμε παρακάτου.

Στα 2008 η μπάντα περιοδεύει στη δυτική ακτή του Αμέρικα. Στο backstage της συναυλίας τους στο Los Angeles, μεταξύ Jack Daniels και ξηροκαρπίων (πως λέμε μεταξύ τυριού και αχλαδιού;) έπεσε μια ιδέα. Αυτή της διασκευής γνωστών κλασσικών (και λιγότερο κλασσικών) διαμαντιών απ'όλο το φάσμα της μουσικής. Για 40 hits έκαναν λόγο οι αθεόφοβοι και μάλλον φαίνεται να το εννοούν, αν κρίνουμε από τον τίτλο του δίσκου.

Το Under-Cover Chapter One είναι, κατά τα φαινόμενα, το πρώτο μέρος ενός μαγικού ταξιδιού. 14 σούπερ-γουάου διασκευές κλασσικών διαμαντιών, έτσι όπως τις είδε η μπάντα. Και, πιστέψτε με, τις είδε πολύ όμορφα. Σεβόμενη απόλυτα τα originals και προσθέτοντας την δική της άποψη.
Κυκλοφόρησε στις 8 Νοέμβρη του 2010.
Δίσκος συλλογής.
Τέλος

Cry Little Sister
Εverybody Hurts
Precious
Space Oddity
The Model
Wicked Game
Hotel California
Suzanne
Heroes
Forever Young
Iris
Norwegian Wood
Hallelujah
Wish You Were Here