Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Taste Of Blood

Κι'άλλοι λατρεμένοι σήμερις στο νταλικόφωνο αγάπες.

Μαγικό alternative από μία μπάντα (που κακώς κάποιοι θεωρούν ντουέτο) που, από τα 1989 που σχηματίστηκε, άλλαξε τα δεδομένα σ'αυτό τον ήχο, κάνοντάς τον πολύ πιο μελωδικό.
Κι'εμείς καραγουστάρουμε.

Οι Mazzy Star δημιουργήθηκαν στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, μετά τη διάλυση των Opal στα 1989. Πρόκειται στην ουσία για μια συνεργασία του κιθαρίστα David Roback με τον μπασίστα των Opal Kendra Smith (και πρώην Dream Syndicate βεβαίως βεβαίως). Ο τελευταίος είχε τη θεία έμπνευση να φέρει μαζί και την φιλενάδα του Hope Sandoval, η οποία και καθιερώθηκε σαν lead vocalist της μπάντας, μόλις ο Smith την έκανε για άλλες πολιτείες (και γκόμενες).
Οι ρίζες της μπάντας πρέπει να αναζητηθούν στο Paisley Underground κίνημα της Καλιφόρνια, ένα μουσικό κίνημα των αρχών των 80s, που συνδύασε την alternative με την ψυχεδέλεια και δημιούργησε μία folk-alternative σχολή με πολύ μελωδία και "γλυστερές" κιθάρες. Θυμηθείτε να κάνουμε ένα αφιερωματάκι. Αξίζει.

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει 3 studio albums, ενώ διέλυσε αμέσως μετά το τελευταίο της (Among My Swan - 1996). Έκτοτε, και μέχρι το 2010, τα μέλη της (κυρίως οι Sandoval και Roback) προχώρησαν σε σόλο καριέρες με φτωχή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα δισκογραφία. Έγινε βέβαια μια μάζωξη στα 2000 για κάποιες συναυλίες, αλλά η reunion ήρθε στα 2010, σα ντουέτο πλέον, και ο νέος δίσκος αναμένεται στις αρχές του 2012 με προσωρινό τίτλο ΤΒΑ.
Περιμένοντάς τον με ανυπομονησία, η νταλίκα διάλεξε και σας χαρίζει μερικές σταγόνες από τους τρεις πρώτους δίσκους.
Καλή μας βδομάδα και δώστε τους λίγια προσοχή.

Blue Flower
Be My Angel
Mary Of Silence
Fade Into You
Into Dust
Flowers In December
Cry, Cry
Umbilical
Wasted
Taste Of Blood