Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

A Beautiful Noise [Another Time]

Κάποτε, δεν θυμάμαι που, είχα ακούσει κάποιαν να λέει "I can hear with my eyes, please cure me".
Παραξενεύτηκα, γιατί πιστεύω πως μια τέτοια κατάσταση είναι ευλογία και όχι ασθένεια που, μάλιστα, να χρήζει θεραπείας.
Έπειτα πάλι σκέφτηκα, πως ένα τέτοιο χάρισμα δεν δίνεται στον καθένα. Πως ακόμα κι αν ο κάθε άνθρωπος, κάποια στιγμή της ζωής του, το παθαίνει, λίγοι είναι οι τυχεροί που μπορούν ν'ακούσουν με τα μάτια.
Από μικρός έντυνα με μουσική τις εικόνες. Πίστευα δηλαδή (και συνεχίζω να πιστεύω) πως μουσική είναι η σιωπή και πως οι νότες υπάρχουν μόνο για να ντύνονται αυτά που τα μάτια βλέπουν και το μυαλό επεξεργάζεται.
Κι αν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δεν μπορώ να διανοηθώ με πόσες νότες θα μπορούσε να περιγραφεί.

Σας τα γράφω όλα αυτά, σ'αυτή την αυγή του Δεκέμβρη, για να μπορέσω (ή τουλάχιστον ν'αποπειραθώ) να σας εξηγήσω το σημερινό νταλικόφωνο.
Η μουσική που θ'ακούσετε σήμερα είναι από τους A Beautiful Noise. Αν ψάξετε να βρείτε πληροφορίες γι'αυτούς, καλή σας τύχη. Δεν υπάρχουν, όπως ακριβώς και η μουσική τους. Πρόκειται για μία experimental-electronica μπάντα που, σύμφωνα με κάποιες πηγές μου, έρχεται από την Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια και δεν έχει καταγραφεί πουθενά. Ίσως και να μην υπάρχει πια. Το όνομά τους, εικάζω, πρέπει να το πήραν από το περίφημο "Beautiful Noise" του Neil Diamond, αν και για τίποτα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Και θα ήταν κρίμα να μην υπάρχει πια. Γιατί αυτό που άκουσα και σας χαρίζω σήμερα είναι ίσως ότι καλύτερο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Ένας χείμμαρος από εικόνες, ένα σοκ σκούρων χρωμάτων. Μια μαγεία. Ένα χάσιμο, που θα 'λεγε μια καλή μου φίλη.

Το ΕΡ λέγεται Another Time και κυκλοφόρησε στα 2002. Από ποιο label, με τι εξώφυλλο και με τι παραγωγή, δεν έχω ιδέα. Και δεν μου καίγεται καρφί στην τελική. Έκανα κάποιες έρευνες, κάμποσες μέρες, αλλά δεν υπάρχουν πάρα μόνο κάτι θαμπά ίχνη.
Οπότε τα παράτησα και αφέθηκα στη μαγεία.
Δώστε του λίγια προσοχή.

Συμβουλή : βράδυ, με όσο το δυνατό λιγότερο φως κι'όσο το δυνατό περισσότερο αλκοόλ (της αρεσκείας σας)

Another Time
Dream It Back
Meet You There
The Last Time
Another Place