Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

That's How Strong My Love Is

Η soul διάθεση της νταλίκας συνεχίζεται και σήμερις λατρεμένοι, στην saga μας "γαργαλώντας ένα τραγούδι" που ξέρω πόσο σας έχει λείψει.

Το διαμάντι που θα ψαχουλέψουμε σήμερα είναι τεράστιο (πόσα καράτια μη με ρωτήσετε, δεν τα ξέρω αυτά).
Το That's How Strong My Love Is γράφτηκε στα 1964 από τον Roosevelt Jamison, έναν μουσικό παραγωγό και συνθέτη, και είναι μια soul love μπαλάντα βαθιά επηρεασμένη από τα gospel ακούσματα.
Ο Jamison το έδωσε στον αξέχαστο O.V.Wright , αυτόν τον θαυμάσιο southern soul τραγουδιστή, και αποτέλεσε την πρώτη τεράστια επιτυχία του, μιας και παρέμεινε στα soul/RnB charts για πολλούς μήνες μετά την κυκλοφορία του (στις 9 Φλεβάρη 1964 με b-side το There Goes My Used to Be).



Κι'από κει και πέρα, πάμε ν'ακούσουμε τις εκτελέσεις από τους μαγικούς υπόλοιπους. Με μία σημείωση : είναι από τις λίγες φορές που η νταλίκα (με εξαίρεση ίσως λίγο τον ημίθεο Otis) δεν ξεχωρίζει διασκευή. Όλες ιστορικές.

Ιστορική χρονιά το 1965. Η νταλίκα αρχίζει να μπουσουλάει, οι Θεοί Rolling Stones κυκλοφορούν στην Αγγλία το Out Of Our Heads και ο ημίθεος Otis Redding το The Great Otis Redding Sings Souls Ballads. Το μαντέψατε; Και οι δύο έχουν συμπεριλάβει το διαμάντι στα tracklist τους.





Πάμε τώρα στα 1969 και στον μεγάλο country κιθαρίστα και τραγουδιστή Steve Young, που το τιμάει με μια εξαιρετική διασκευή από τον δίσκο του Rock Salt and Nails.



Τους ξέρετε τους Humble Pie; Αυτούς τους περίεργους ροκάδες από το Essex της Αγγλίας; Όσοι όχι, ψάξτε τους. Αυτοί που λέτε καταπιάστηκαν στα 1973 να διασκευάσουν το διαμάντι μας και το καταπληκτικό αποτέλεσμα το βρίσκουμε μέσα στον υπέροχο δίσκο τους Eat It.



Και να σας το τελειώσω με την άποψη του Taj Mahal, αυτού του πολύ τεράστιου αμερικάνου bluesman, μία ακόμα υπέροχη διασκευή, που βρίσκει κανείς στον δίσκο του Dancing The Blues (1993).