Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

After Laughter Comes Tears

Κάποιοι ίσως να την θυμούνται από τα νιάτα της σαν μέλος των The Drapels, εκείνο το γκρουπάκι των 60's που είχε φτιάξει με τον αδελφό της και δύο φιλαράκια και που έκανε δύο ή τρεις (δεν θυμάμαι ακριβώς) επιτυχιούλες.
Κάποιοι ίσως να την γνωρίζουν ως συμμετοχή στα soundtracks μερικών ταινιών, ιδίως το After Laughter Comes Tears, ένα από τα καλύτερά της.
Μερικοί πάλι, μάλλον οι περισσότεροι, ίσως και να μην την γνωρίζουν καθόλου.

Η νταλίκα όμως την λατρεύει και την θεωρεί μία από τις καλύτερες φωνές της soul και της R&B μουσικής, μια φωνή που, δυστυχώς, έμεινε στη σκιά των μεγάλων Κυριών αυτής της μουσικής και που χάθηκε άπατη.
Ο λόγος για την Mary Frierson, ή, όπως μετονομάστηκε από τον Τιτάνα Otis Redding, Wendy Rene.
Η συνεργασία της με τον μεγαλύτερο soul τραγουδιστή της ιστορίας Redding γέννησε 12 singles, τα οποία ναι μεν κυκλοφόρησαν στη θρυλική μορφή του 45αριού, αλλά που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν σε ενιαίο δίσκο από την δισκογραφική της (Stax Records).
Υπάρχει και μία ανέκδοτη ιστορία που λίγοι γνωρίζουν : Στα 1967 η Wendy έχει ήδη παντρευτεί τον συνθέτη James Cross και έχει ήδη ένα νεογέννητο παιδί. Τον Δεκέμβρη πρέπει ν'ακολουθήσει τον Otis Redding για μια σειρά εμφανίσεων στις τηλεοράσεις διαφόρων αμερικάνικων πολιτειών με σκοπό την προώθηση των τραγουδιών της Stax.
H Wendy αποφάσισε να μείνει με το παιδί της. Και ο Otis Redding, μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς, σκοτώνεται όταν το αεροπλάνο που τους μετέφερε συντρίβεται στη λίμνη Monona του Wisconsin.

Η νταλίκα σήμερα σας χαρίζει και τα 12 singles της μεγάλης αυτής soulwoman από ένα βινύλιο ανεξάρτητης παραγωγής που ευρέθη σε δισκοπωλείο της Λόντρας, χωρίς εξώφυλλο, ή μη μόνον μια διαφανή ζελατίνα (για όσους ξέρουν από βινύλια).
Πως το 'χουμε πει; Α ναι, για να θυμούνται οι γέροι και να μαθαίνουν οι νεολέροι.

Θα 'θελα να σας πω και μια ιστορία με σκαμπό, αλλά δεν σας την λέω.

After Laughter Comes Tears
Bar B-Q
Can't Stay Away
Crying All By Myself
Give You What I Got
He Hasn't Fail Me Yet
I Wish I Were That Girl
Last Love
Love At First Sight
The Same Guy
What Will Tomorrow Bring
Young & Foolish