Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

I'm a Midnight Mover

Γεννήθηκε στα 1941 στην Prattville της Αλαμπάμα, τέταρτος από 11 παιδιά και μετακόμισε στο Detroit (στον πατέρα του) στα 14 του, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση που υφίστατο από τη μάνα του.
Μαγεύτηκε από τα gospel που τραγουδούσαν στις εκκλησίες του Michigan και, από την πρώτη στιγμή, έγινε μέλος της gospel μπάντας The Violinaires. Μαζί τους άρχισε να περιοδεύει στις εκκλησίες του Αμέρικα, συνοδεύοντας γνωστές gospel μπάντες της εποχής (όπως οι The Soul Stirrers ή οι The Davis Sisters).
Στα 1959 αποφάσισε ν'αφήσει τα gospel και να στραφεί σε πιο εμπορικούς ήχους, και κυρίως στην soul μουσική, συμμετέχοντας στους The Falcons, με τους οποίους άρχισε να χτίζει το όνομά του.
Όταν δε ο Don Covay του ηχογραφεί το πρώτο του solo (I Found a Love), η σόλο καριέρα ανοίγει διάπλατα.
Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές soul-RnB δισκογραφικές (Stax και αργότερα Atlantic Records) μας χάρισε πάνω από 50 διαμάντια, χωρίς ποτέ όμως να γίνει η πρώτη φίρμα, μιας και παρέμεινε (όπως αρκετοί άλλοι) στην σκιά των πολύ μεγάλων soulmen της εποχής.
Στα 2006 πήγε να βρει το κολλητάρι του Otis Redding εκεί ψηλά.

Η νταλίκα έχει την χαρά να σας παρουσιάσει τον Κύριο Wilson Pickett, που, ακούγοντάς τον να λέει το Hey Jude, σου 'ρχεται ν'αγαπήσεις τους Beatles.

634-5789 (Soulville, USA)
Mustang Sally
I'm in Love
Funky Broadway
Land of 1000 Dances
In the Nidnight Hour
She's Lookin' Good
Hey Jude
Sugar Sugar
Engine Number 9
Don't Let the Green Grass Fool You
Don't Knock my Love
Fire and Water
I'm a Midnight Mover
I Found a Love
Everybody Needs Somebody to Love