Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

The Seduction of Claude Debussy


Καλημέρα και καλή αγωνιστική βδομάδα λατρεμένοι.

Ο Claude Debussy (1862-1918), αγαπημένος συνθέτης της νταλίκας, ήταν ένας από τους πρώτους (άθελά του) ντανταϊστής κλασσικός μουσικούς της ιστορίας.
Από την άλλη, οι Art of Noise, πολυαγαπημένοι κι'αυτοί, κατάφεραν να προσαρμόσουν τον ντανταϊσμό στην electronica drum n bass άποψή τους.

Η περίτρανη απόδειξη του παραπάνω, είναι τούτος δω ο δίσκος.
Το The Seduction of Claude Debussy είναι "το soundtrack της ταινίας που δεν γυρίστηκε ποτέ για τη ζωή του Debussy" όπως μας λένε οι ίδιοι.
Πρόκειται στην ουσία για μουσικές του ίδιου του συνθέτη, στις οποίες η μπάντα προσάρμοσε ακούσματα jazz, drun n bass, hip hop αλλά και όπερα, και αφηγήσεις.
Πρόκειται στην ουσία για 56 λεπτά απόλυτης μουσικής μαγείας.
Πλην των μελών της μπάντας, σ'αυτό το υπέροχο concept πήραν μέρος και η σοπράνο Sally Bradshaw, ο άγγλος θεατρικός ηθοποιός John Hurt, ο αμερικάνος ράπερ Rakim και η πολύ καλή ουαλή τραγουδίστρια και συνθέτης Donna Lewis.

Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς ηχογραφήθηκε και για πόσο διήρκεσαν οι sessions. Αυτό που ξέρουμε είναι πως, ενώ η κυκλοφορία του ήταν για τον Μάη του 1998, βγήκε τελικά στις 28 Ιούνη του 1999.
Το original lay out περιλαμβάνει 13 διαμάντια. Αποδείχτηκε όμως ότι υπήρχαν πολλά περισσότερα, αφού ανάλογα με τη χώρα κυκλοφορίας έμπαιναν και bonus tracks, ενώ, όταν στα 2000 κυκλοφόρησε το Reduction (βασικά επανέκδοση), τα διαμάντια (μαζί με τα outtakes) έφταναν τα 24.

Όπως και να 'χει, μιλάμε για δισκάρα.
Η νταλίκα σήμερα σας την χαρίζει στην original πρώτη έκδοσή της, όπως αυτή κυκλοφόρησε σε αγγλία, αμερική και καναδά.

Il Pleure (At the end of the century)
Born on a Sunday
Dreaming in Colour
On Being Blue
Continued in Colour
Rapt in the Evening Air
Metaforce
The Holy Egoism of Genius
La Flute de Pan
Metaphor on the Floor
Approximate Mood Swing
Pause
Out of this World (version 138)