Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

En Attendant les Caravanes

"Δεν είμαστε εμείς στο δρόμο, ο δρόμος είναι δικός μας"
Συμφωνείτε με το σύνθημα ή να μην σας ξαναμιλήσω;

Ωραία.
Πάμε τώρα να το παραφράσουμε στη γλώσσα του Βολταίρου μπας και καταλάβουν οι μη γαλλομαθείς το νόημα της σημερινής ανάρτησης.
Το παραπάνω σύνθημα - απόφθεγμα ανήκει σε τρεις περίεργους γάλλους, οι οποίοι, μέχρι το 2001 τραγουδούσαν, έπαιζαν θέατρο και διάφορα άλλα τέτοια καλλιτεχνικά στους δρόμους της La Rochelle και του νησιού Ile de Re.

(ανοίγω παρένθεση) Η παραπάνω πόλη είναι μια από τις ομορφότερες γαλλικές πόλεις στην κεντρο-δυτική γαλλία, το δε νησί απέχει μόλις κάποια χιλιόμετρα από το λιμάνι της. Όποιος θεωρεί πως γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι, ας μπει στον κόπο να τα επισκεφτεί αυτά τα μέρη. Χώρια που εκεί υπάρχει και το μαγαλύτερο ενυδρείο της Γαλλίας. (κλείνω παρένθεση)

Οι τρεις αυτοί τύποι που λέτε (Mourad Musset, Olivier Leite και Florent Vintrigner) ήσαντε στην ουσία άφραγκοι αρτίστες, street performers απ'αυτούς που ομορφαίνουν τη ζωή των γαλλικών δρόμων (και όχι μόνο) κατά εκατοντάδες.
Δύο κιθάρες κι'ένα ακκορντεόν.
Μουσική folk ανακατεμμένη με την αναπόφευκτη γαλλική musette, αλλά και στοιχεία reggae.
Αλλά, μιλάω μιλάω και δεν σας είπα ακόμα για το γαλλικόν ε;
Λοιπόν, οι παραπάνω κύριοι, είπαν κάποτε "C'est pas nous qui sommes à la rue, c'est la rue qui est à nous".
Παρακολουθήστε τώρα τον συνειρμό : το "qui est à nous" παραφραζόμενο στην γαλλική αργκό δίνει "Kétanou" και, κατ'επέκταση, το όνομα της μπάντας La Rue Kétanou.

Αφού λοιπόν περιπλανήθηκαν επί χρόνια, στα 2001 συνάντησαν τον Bibou, μέλος μια υπέροχης γαλλικής μπάντας (Tryo), που τους προσκάλεσε ν'ανέβουν στο Παρίσι και να είναι το support group τόσο για τις εναρκτήριες συναυλίες στο περίφημο Olympia όσο και για την επερχόμενη τουρνέ.
Η επιτυχία ήταν τέτοια, που, τον ίδιο χρόνο (2011), κυκλοφορούν το πρώτο studio album τους, το En Attendant les Caravanes.
Είναι και το πρώτο που θα σας χαρίσω απ'αυτό το μαγικό τρίο. Αφιερώνοντάς το σε μένα, από μένα για μένα.
Τι ξέχασα; Α ναι! Κυκλοφόρησε στις 22 Νοέμβρη του 2001.

Αν δεν σας αρέσει, 1. σκασίλα μου και 2. δεν θα σας ξαναπαίξω άλλο.

Αυτά και μην ξεχνάμε : C'est la Rue Ketanou!!

La Rue Ketanou
Les Mots
L'Ardoise
Bonhomme de Chien
La Fiancee de l'Eau
Les Caravanes
Exil
Pepe
Tu Parles Trop
Pas Con
Sur les Chemins de la Boheme
Chouf la Gazelle
Les Clandestins
Ou Je Vais
L'Oiseau Sans Plumes
Mohammed