Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Every Kinda People

Γεννήθηκε Robert Allen Palmer στα 1949 στο Γιορκσαϊρ και έμαθε τη μουσική μέσα από τα jazz και τα blues που έπαιζαν οι αμερικάνικοι στρατιωτικοί ραδιοσταθμοί στις διάφορες βάσεις όπου ακολουθούσε τον πατέρα του (αξιωματικός του ναυτικού).
Στα 15 έφκιασε την πρώτη του μπάντα, τους Mandrakes, όταν, στα 20 του (1969) τον καλούν στο Λονδίνο ν'αντικαταστήσει τον φευγάτο τραγουδιστή των Alan Bown Set και να ηχογραφήσει το πρώτο του πράμα.
Την επόμενη χρονιά (1970) μπαίνει στην jazz μπάντα Dada και, στα 1974, η Island Records του υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο.
Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.
Ο Palmer πάνω απ'όλα ξέρει μουσική. Έχει τη μαγική δυνατότητα να γράφει κάθε είδος μουσικής, όπου και όταν το κατεβάσει η γκλάβα του. Και είναι διαολεμένα καλός στο ν'ανακατεύει rock, folk, pop, reggae και ηλεκτρονικά beat.
Στα 1985 μπλέκεται με τους Taylor (Andy και John των Duran Duran) και κάποιους πρώην των Chic και φκιάνουν τους ονομαστούς Power Station.
Μόνος του όμως έκανε παπάδες.
Πέθανε στα 54 του (2003) από ανακοπή καρδιάς στο Παρίσι, αποτέλεσμα της αθεράπευτης μανίας του για τον καπνό.

Η νταλίκα αγαπάει Robert Palmer από την δεκαετία του '80 και τον απίθανο δίσκο του Clues (που θα σας παίξει κάποια μέρα). Ψάχνοντας όμως ανακάλυψε και τα προηγούμενά του. Και σήμερα σας χαρίζει τα πιο αγαπημένα της.
Για να ξαναθυμηθούν όσοι ξέχασαν. Και να γνωρίσουν όσοι δεν ξέρουν.
Καλή μας βδομάδα.

I'll Be Your Baby Tonight
You're in My System
Simply Irresistible
Addicted to Love
Mercy Mercy Me (I Want You)
Every Kinda People
Bad Case of Loving You (doctor doctor)
Respect Yourself
Get It On
Johnny And Mary
Looking for Clues