Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Any Other City [but there]

Πρώτα μερικές κακίες.
Η μουσική είναι σαν τον ωκεανό. Τόσο απέραντη που τα χωράει όλα και όλους.
Ακόμα κι'αυτούς που επέλεξαν τις τρώγλες ενός τόπου (ο αλλάχ να τον κάνει) trendy για να επιβεβαιώσουν στον εαυτό τους (και κυρίως στους άλλους) την μαύρη πέτρα που έριξαν στο παρελθόν τους.
Τέτοιοι τύποι, που λέτε, ψάχνουν καθημερινά και με επιμονή. Για ότι πιο άγνωστο και περιθωριακό υπάρχει. Κι'όταν το βρίσκουν (μόνοι τους, αλλά, τις περισσότερες φορές, μέσω άλλων), περιχαρείς το ξεφουρνίζουν περιμένοντας τα εύσημα. Και τα παίρνουν. Και πετάνε έλα "έλα ρε μαλάκα" και πάνε στην τρώγλη τους ευτυχισμένοι.
Και ζούνε αυτοί καλά κι'εμείς απείρως καλύτερα.

Οι Life Without Buildings είναι αυτό που θα λέγαμε "καλά, εσύ μας έφυγες νωρίς". Ένα τσούρμο πιτσιρίκια από την Γλασκόβη, οι περισσότεροι παλιοί σπουδαστές του Glascow School of Arts, που αποφάσισαν να φκιάσουν μια μπάντα για να παίξουν μουσική. Και το έκαναν τον Φλεβάρη του 1999.
Και τέσσερις μήνες μετά ήρθε και τους βρήκε μια ζωγράφος, η Sue Tompkins, που την έβαλαν στα φωνητικά. Και που έγινε η αρχηγός τους, το σημείο αναφοράς τους.
Ακούγοντάς τους, σε μία συναυλία, οι άνθρωποι της Rough Trade Records, τους υπέγραψαν για ένα σιγκλάκι, που κυκλοφόρησε στα 2000, άρεσε πολύ, και, στα 2001, κυκλοφόρησαν το ένα και μοναδικό studio album τους.

Το Any Other City κυκλοφόρησε στις 11 Ιούνη του 2001. Είναι το πρώτο και μοναδικό τους studio album κι'είναι κρίμα κι'άδικο. Η μουσική είναι ένα καταπληκτικά ρυθμικό indie και οι προοπτικές της μπάντας φάνηκαν να είναι μεγάλες. Φάνηκαν όμως. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, διάλυσαν στα 2002 κι'από τότε κανείς δεν ξανάκουσε για δαύτους.
Στα 2007 (Μάης) κυκλοφόρησε ένα συμπαθητικό live, αλλά τίποτα περισσότερο.

Ps Exclusive
Let's Get Out
Juno
The Leanover
Young Offenders
Philip
Envoys
14 Days
New Town
Sorrow
Daylighting