Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Live on Ten Legs [7-7]

Πάπαλα το αφιέρωμα στους Pearl Jam σήμερα αγαπούλες.
Είπαμε και χθες, ότι μετά το No Code η μπάντα άλλαξε λιγουλάκι προσανατολισμό, αλλαγή που αποτυπώνεται στα επόμενα albums της μέχρι το Backspacer (2009) που μοιάζει με τον αναγεννησιακό της δίσκο. Τον έχουμε παίξει κι αν ψάξετε λίγο θα τον βρείτε και θα καταλάβετε τι εννοάω.

Οι Pearl Jam όμως παραμένουν η δεύτερη καλύτερη μπάντα εν ζωή του πλανήτη. Οι δε ζωντανές τους εμφανίσεις είναι το κάτι άλλο. Πρέπει κάποιος να τους δει για να νοιώσει την ενέργεια που ξερνάνε αυτοί οι λεβέντες. Ειδικά, θα συμπλήρωνε η νταλίκα, μετά τον ερχομό του Matt Cameron (στα 1998), ενός από τους καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών.
Τρανή απόδειξη τούτος δω ο δίσκος, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα live albums που έχει ακούσει η νταλίκα (κι'έχει ακούσει μπόλικα).

Το Live on Ten Legs είναι ότι πιο φρέσκο υπάρχει από Pearl Jam. Κυκλοφόρησε στις 17 Γενάρη του 2011 και στην ουσία είναι η live διαδρομή της μπάντας από το 2003 μέχρι το 2010. Πράγματι, οι ηχογραφήσεις είναι από τις παγκόσμιες τουρνέ της μπάντας μέσα σ'αυτή την περίοδο 8 χρόνων. Η νταλίκα σας τις μίξαρε με τέτοιον τρόπο ώστε να τις έχετε σαν μια συναυλία.
Ο δίσκος αποτελεί την συνέχεια ενός άλλου live album, του Live on Two Legs που περιλαμβάνει την παγκόσμια τουρνέ της μπάντας στα 1998.

Είπαμε και πριν πως ο δίσκος είναι μαγεία σκέτη. Αν είχα έναν μόνο δίσκο να σας συστήσω από Pearl Jam, θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα αυτόν.
Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Αποχαιρετάμε τους Pearl Jam ανεβάζοντας την ένταση.

Arms Aloft
World Wide Suicide
Animal
Got Some
State of Love and Trust
I Am Mine
Unthought Known
RearViewMirror
The Fixer
Nothing As It Seems
In Hiding
Just Breathe
Jeremy
Public Image
Spin The Black Circle
Porch
Alive
Yellow Ledbetter