Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Yes Boss Food Corner

Ζεσταίνεστε αγαπούλες; Σέϊμ χίαρ. Τσι προάλλες έβαλα να ξαναδώ ένα πολύ καλό φιλμάκι του Guillaume Dero με τίτλο Trans-Global Underground (2008) που, όπως θα καταλάβατε, είναι ένα ντοκυμαντέρ για μία από τις καλυτερότερες ethnic μπάντες του πλανήτη. Η καλύτερη για την νταλίκα και μάλιστα μακράν από τσι υποδέλοιπες.

Αφιέρωμα η νταλίκα έχει κάνει παλιότερα. Όποιος ψήνεται, ας ψάξει να το βρει.

Ας πούμε στα γρήγορα πως οι μάγκες (δύο τον αριθμό αλλά με άπειρους guests κάθε φορά) έχουν καταφέρει την μουσική παγκοσμιοποίηση, ανακατεύοντας ένα κάρο είδη και δημιουργώντας σχολή στην World Fusion music με μπόλικια electronica και, κυρίως, με techno στοιχεία που δένουν μ'έναν μαγικό τρόπο.

Το αποτέλεσμα είναι κυριολεκτικά απίστευτες χορευτικές στιγμές.


Σήμερα η νταλίκα σας χαρίζει το Yes Boss Food Corner που είναι το πέμπτο studio album τους και το πρώτο χωρίς την Natasha Atlas στα lead vocals. Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα ethnic albums όλων των εποχών. Κι'αυτό γιατί βρίσκω τα καθαρά ethnic λίγο βαρετά (πλην εξαιρέσεων). Ε, τούτο δω τα σπάει κυριολεκτικά. Ακούγοντάς το βρίσκει κανείς ρυθμούς από κάθε γωνιά της γης, από την Αφρική μέχρι την Ισλανδία (ναι ναι), το όλο μιξαρισμένο απίθανα και "μπιταρισμένο" όσο χρειάζεται για να σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα και να ξεπατωθείς.

Κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου του 2001 και πολλά από τα διαμάντια του χορέψαμε τρελλά τον Ιούνιο του 2007, όταν οι Transglobal μας επισκέφτηκαν στην Αθήνα για μια αξέχαστη βραδυά.

Αυτά και καλή ακρόαση

Drums of Navarone

Spellbound

Scorch

Bhimpalasi Warriors

Pomegranate

Woodward Avenue

Step Across the Edge

London Zulu
Secrets & Distant Dreams

One of Our Dholaks is Missing