Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Key

Για όσους γνωρίζουν αγγλικά, ένα Red Snapper είναι ένα Red Snapper.
Για τους άλλους (ειδικά αν είναι και ψαροφάγοι - μλιαξ) ένα Red Snapper είναι ένα λυθρίνι.

Τώρα, υπάρχουν και μερικοί άλλοι που μπορεί να ξέρουν (ή να μην ξέρουν) αγγλικά, να είναι (ή να μην είναι) ψαροφάγοι, αλλά να αγαπούν την καλή και ψαγμένη μουσική.


Γι'αυτούς το λεπόν, οι Red Snapper είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες acid jazz βρετανικές μπάντες.
Ξεκίνησαν στα 1993 στο Λονδίνο σαν τρίο (Ali Friend - μπάσσο, Richard Thair - ντραμς και David Ayers - κιθάρα) και, ανάλογα με τους δίσκους, πλαισιωνόταν από διάφορους άλλους μουσικούς.
Στα 2002, κι ενώ είχαν ήδη κυκλοφορήσει 3 EPs κι'άλλα 3 studio albums, ανακοίνωσαν την διάλυσή τους. Όμως, στα 2007, η γνωριμία τους με τον σαξοφωνίστα Tom Challenger, τους έκανε να ξαναβρεθούν, σαν κουαρτέτο πια, και να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας ευφραίνουν τα ώτα με σπουδαίες acid jazz και downtempo ριφιές, με τον μοναδικό τρόπο που έχουν ν'ανακατεύουν τα παραδοσιακά όργανα με την electronica.


Η νταλίκα σήμερα σας χαρίζει το τελευταίο τους studio album, το Key. Είναι η πρώτη φουλ δουλειά τους με τον Challenger και, προσωπικά, την θεωρώ την καλύτερή τους εδώ και 10 χρόνια.
Κυκλοφόρησε στις 19 του Απρίλη 2011 και συμμετέχουν οι Gavin Clarke ( πρώην UNKLE και νυν Clay Hill) και μια πολύ καλή folk τραγουδίστρια, η Eliza Carthy.
Όσοι δεν τους ξέρατε, δώστε λίγια προσοχή.

In Your Backs
Chimee
Biffa Bacon
Jack
Spikey
Architectronic
Take Your Medicine
Loveboat
Eye Liner Stab
Great First Touch
Racing Snake
Off Balance
Fat Roller
You Read my Cards Wrong