Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Rolling Stones Symphonic

Τελευταίο μέρος του αφιερώματος της νταλίκας στους Θεούς σήμερα αγαπούλες.

Κι'επειδής είναι τελευταίο, σκέφτηκα να κάνουμε ένα γκραν φινάλε που να 'χει μούρη, κουλτούρα. Ένα πρεζαντέ βρε αδελφέ!
Και τι κάνουν οι κρετίνοι όταν θένε να το παίξουν κάποιοι μουσικά; Δηλώνουν θαυμαστές είτε της jazz είτε της κλασσικής μουσικής. Ή και των δύο.

Ο Symphonic Music of the Rolling Stones είναι ένας εξαιρετικός δίσκος. Πρόκειται για μια ιδέα του Mick Jagger και της Marianne Faithfull να ενορχηστρωθούν διαμάντια της μπάντας από ορχήστρα κλασσικής μουσικής.
Η ιδέα βρήκε θερμό υποστηριχτή τον μεγάλο μαέστρο Peter Scholes (μέγα θαυμαστή των Stones - ναι,ναι) και ξεκίνησε μία από τις πιο περίεργες ηχογραφήσεις που έγιναν ποτέ. Κι'όταν λέμε περίεργη, το εννοούμε : ο καθένας από τους ερμηνευτές όχι μόνο ηχογραφήθηκε ξεχωριστά, αλλά και σε studio διαφορετικής χώρας παρακαλώ.
Την αρχή έκανε η London Symphony Orchestra, που, υπό την διεύθυνση του Scholes, ηχογράφησε τα κομμάτια στις 11-15 Μάρτη του 1994. Μετά ακολούθησαν οι ερμηνευτές (σε όσα υπάρχουν φωνητικά δηλαδή) και στο τέλος έγινε η τελική μίξη.


Για τα φωνητικά, εκτός από τον Jagger και την Faithfull, επιστρατεύτηκαν οι Michael Hutchence, Maire Brennan, Jerry Hadley και οι χορωδίες London Children's Choir και London Voices.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 16 Δεκέμβρη του 1994 και θεωρείται collectors item (μιλάμε για το βινύλιο έτσι;). Το δε cd, για όποιον ενδιαφέρεται, κοστίζει 100 δολάρια.
Αλλά η νταλίκα σας το χαρίζει. Γιατί η μετριοφρωσύνη και η γαλαντομία είναι τα δύο πρώτα από τα 6,982 πρωτερήματά της.

Πάπαλα λοιπόν οι Rolling Stones. Εύχομαι να χαρήκατε το ταξίδι όσο το χάρηκα κι εγώ.
Street Fighting Man
Paint it Black
Under my Thumb
As Tears Go By
Sympathy for the Devil
Ruby Tuesday
Angie
She's a Rainbow
Gimme Shelter
Jumpin' Jack Flash