Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

No Security

Πρωτοτελευταίο μέρος του αφιερώματος της νταλίκας στους Rolling Stones σήμερα.

Μ'ένα ακόμα live τους, επίσημο αυτή τη φορά. Πρόκειται για το No Security, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια της Bridges To Babylon τουρνέ τους (1997-1998), τουρνέ που χάρισε και σε μας τους πτωχούς έλληνες την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τους Θεούς 31 ολόκληρα χρόνια μετά την επεισοδιακή συναυλία του 1967 (ΟΑΚΑ - 16.9.1997).


Η νταλίκα είναι από τους φαν των Stones που, χωρίς να παραγνωρίζουν τα τεράστια διαμάντια που έβγαλε η μπάντα στις δεκαετίες '60 - '70, προτιμούν τα πιο μεστά τους χρόνια. Κι' όταν λέμε "μεστά" εννοούμε από τα 1976 και δώθε. Κάτι σαν το καλό κρασί που, όσο παλιώνει, τόσο καλύτερο γίνεται. Αυτά βέβαια είναι γούστα.

Το No Security είναι το 6ο επίσημο live album των Stones και κυκλοφόρησε στις 2 Νοέμβρη του 1998. Επιθυμία της μπάντας ήταν να περιέχει τραγούδια που δεν έχουν πολυ-κυκλοφορήσει στα υπόλοιπα live τους. Αυτό βέβαια επιτεύχθηκε μέχρις ένα βαθμό. Και καλύτερα λέω εγώ, μιας και οι εκτελέσεις των Gimme Shelter ή Sister Morphine είναι (νταλίκα σπίκινγκ) ίσως οι καλύτερες που έχουν ακουστεί. Προσθέστε σ'αυτό και 4 τραγούδια από το άλμπουμ Bridges to Babylon (ένα από τα 3 κορυφαία τους κατά την ταπεινή μου άποψη).
Το όνομά του ο δίσκος το πήρε από έναν στίχο του διαμαντιού των Stones One Hit to the Body, από τον δίσκο τους Dirty Work (1986) : "It's one shot when you love me, one shot when you leave me, i don't need no security, i just need me some peace".
Οι ηχογραφήσεις του δίσκου είναι από τις συναυλίες στο Arena Amsterdam, River Plate (Argentina), Zeppelinfeld (Νυρεμβέργη), TWA Dome (St Louis) και από την live εκμπομπή Live from the 10 Spot του MTV.
Τι άλλο ξεχνάω; Α, ναι. Στο Memory Hotel συμμετέχει στα φωνητικά ο πολύ καλός νοτιο-αφρικανός Dave Matthews και στο Corinna ο μεγάλος (πολύ μεγάλος) bluesman Taj Mahal (κατά κόσμον Henry Saint Claire Fredericks) που είναι και δικό του κομμάτι.

Intro - You got me Rocking
Gimme Shelter
Flip the Switch
Memory Hotel
Corinna
Saint of Me
Waiting on a Friend
Sister Morphine
Live With Me
Respectable
Thief in the Night
The Last Time
Out of Control