Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Hyde Park 5.7.1969

Τι σέβας θα είχαμε για τον εαυτό μας αν δεν παίζαμε και κάτι σε bootleg από Rolling Stones πολυ-λατρεμένοι μου;
Κανένα απολύτως.

Γι'αυτό, τον χορό ανοίγει τούτο δω το ανεκτίμητο δισκάκι.
Ας πούμε μερικά πράγματα για δαύτο.
Ενώ είχε αφήσει την μπάντα από τον Ιούνιο, ο Brian Jones πεθαίνει τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου στα 1969. Τα αίτια του θανάτου του ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί. Άλλοι λένε για έγκλημα, άλλοι για overdose.
Λίγες βδομάδες πριν, οι Stones έχουν προγραμματίσει μία συναυλία στο Hyde Park για να παρουσιάσουν το νέο τους κιθαρίστα Mick Taylor. Ήρθαν έτσι όμως τα πράγματα, που αποφάσισαν να την αφιερώσουν στον Jones.

Στην αρχή της συναυλίας (5 Ιούλη 1969) ο Mick Jagger διάβασε στον κόσμο το ποίημα Adonais που έγραψε ο Percy Shelley για τον φίλο του John Keats που είχε πεθάνει και μετά στο πλήθος πετάχτηκαν εκατοντάδες λευκές πεταλούδες, όπως βλέπετε και στις φωτός.


Η συναυλία αυτή κυκλοφόρησε σε σχεδόν "επίσημο" bootleg. Η νταλίκα όμως έχει ακόμα πιο καυτό πράγμα. Ένα δισκάκι με 4 τραγούδια, ένα bootleg του bootleg δηλαδής.
Ο ήχος δεν είναι κι ότι καλύτερο, αλλά πρόκειται κυριολεκτικά για μουσειακό αρχείο. Φτάνει να σας πω, πως η εκτέλεση του Sympathy for the Devil διαρκεί 18 λεπτά και είναι ίσως η καλύτερη που έχουν παίξει ποτέ.

Αυτά.
No Expectations
Jumpin' Jack Flash

Loving Cup

Sympathy for the Devil