Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Between the Buttons

Αφιέρωμα Rolling Stones μέρος δεύτερο σήμερα μ'έναν από τους σχετικά λίγο παιγμένους δίσκους τους.
Το Between the Buttons είναι ο πέμπτος studio δίσκος τους στην Αγγλία και έβδομος στο Αμέρικα. Κυκλοφόρησε στις 20 Γενάρη του 1967 στην Αγγλία και στις 11 Φλεβάρη του ίδιου χρόνου στο Αμέρικα.
Ο κόσμος (εκτός των φαν βέβαια) δεν μπορούμε να πούμε πως τρελλάθηκε μ'αυτόν τον δίσκο, ιδιαίτερα αφού ο προηγούμενός τους (Aftermath - 1966) είχε βάλει ψηλά τον πήχυ. Παρόλα αυτά, με τον καιρό, έγινε (κι αυτός) μεγάλη επιτυχία. Και δικαίως λέει η νταλίκα, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους.

Στα 2003, κι αφού πρώτα είχαν επανακυκλοφορήσει και οι δύο versions (αγγλικιά κι αμερικάνικια) σ'ένα λουξ σιντί, ο δίσκος πλασαρίστηκε στο #335 της λίστας με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone Magazine.

Να πούμε κι ένα παράδοξο που συνέβαινε συχνά τότε με τους δίσκους των Stones. Στην Αγγλία, ο δίσκος κυκλοφόρησε παράλληλα μ'ένα 45άρι που περιείχε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους (Let's spend the night together / Ruby Tuesday) αλλά που όμως δεν υπήρχαν στον δίσκο! Μπήκαν βέβαια στην αμερικάνικια κόπια λίγες μέρες αργότερα.

Η νταλίκα σήμερα σας χαρίζει τον ορίτζιναλ αγγλικό δίσκο μαζί με το 45άρι στο τέλος.
Καλή ακρόαση.

Yesterday's Papers
My Obsession
Back Street Girl
Connection
She Smiled Sweetly
Cool, Calm & Collected
All Sold Out
Please Go Home
Who's Been Sleeping Here
Complicated
Miss Amanda Jones
Something Happened to me Yesterday
Let's Spend the Night Together
Ruby Tuesday