Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Stripped

Άλλη μια δύσκολη εβδομάς ξεκινάει αγαπούλες. Γι'αυτό, να βάλουμε όλοι πλάτη μη μας κάτσει καμιά κέντα και ψαχνόμαστε.

Η νταλίκ σούπερ(ντούπερ) προντάξιονς λίμιτεντ αποφάσισε η βδομάδα τούτη να είναι εβδομάς αφιερωμένη στους Rolling Stones. Γιατί; Γιατί μπορεί. Οπότε συντονιστείτε γιατί θα έχει πολλά καλούδια.


Το αφιέρωμα ξεκινάει με το Stripped. Πρόκειται για ένα περίεργον άλμπουμ, αφού περιλαμβάνει live sessions αλλά και studio sessions. Εξηγούμαι : 8 από τα 14 διαμάντια του δίσκου ηχογραφήθηκαν live σε στούντιο χωρίς επεξεργασία ήχου, ενώ τα υπόλοιπα 6 είναι από συναυλίες των Stones από τον Voodoo Lounge Tour. Να πούμε βέβαια, πως και οι studio ηχογραφήσεις έγιναν στα διαλείμματα αυτής της τουρνέ.

Το αποτέλεσμα είναι ένας από τους πιο μεστούς δίσκους των Rolling Stones, τα δε live είναι, ομολογουμένως από τα πιο δεμένα που έχουν ηχογραφηθεί. Η μπάντα σε μεγάλες στιγμές.
Δώστε προσοχή στο Angie, ίσως η καλύτερη εκτέλεση μέχρι σήμερα.
Αν μη τι άλλο, το Stripped αξίζει και για έναν ακόμα λόγο. Είναι η πρώτη φορά που οι Stones διασκευάζουν δύο τραγούδια-θρύλους. Το Like a Rolling Stone του μεγιστο-τεράστιου Bob Dylan και το Little Baby του Κυρίου Willie Dixon. Για το πρώτο να πούμε επίσης πως αποτέλεσε ένα από τα πολύ βαρειά χαρτιά της μπάντας για τον επόμενο γύρο συναυλιών της (Bridges to Babylon Tour). Θυμηθείτε την εκτέλεσή του στη συναυλία του ΟΑΚΑ στα 1998.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 14 Νοέμβρη του 1995. Στην tracklist η νταλίκα αναφέρει και τις πληροφορίες ηχογράφησης (για τους μερακλήδες του είδους).

Καλή μας ακρόαση, καλή μας βδομάδα.

Street Fighting Man [live Amsterdam-26.5.95]
Like a Rolling Stone [live London-19.7.95]
Not Fade Away [studio Lisbon 26.7.95]
Shine a Light [live Amsterdam-26.5.95]
The Spider and the Fly [studio Tokyo-4.3.95]
I'm Free [studio Lisbon-25.7.95]
Wild Horses [studio Tokyo-5.3.95]
Let it Bleed [live Paris-3.7.95]
Dead Flowers [live London-19.7.95]
Slipping Away [studio Tokyo-5.3.95]
Angie [live Paris-3.7.95]
Love in Vain [studio Tokyo-4.3.95]
Sweet Virginia [studio Lisbon-25.7.95]
Little Baby [studio Tokyo-3.3.95]