Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Rocket to Russia


Όταν τον Αύγουστο του 1977 οι Ramones έμπαιναν στα στούντιο του Μανχάταν για να ηχογραφήσουν τούτον δω τον δίσκο-μνημείο, ένας έφηβος στα δυτικά της Αθήνας αντιμετώπιζε την οργή της μάνας του.

Βλέπετε η μάνα του δεν καταλάβαινε (όπως οι περισσότερες) πως ο γιος της είχε αγοράσει ένα φτηνό-τζην από την λαϊκή (σιγά μη χαλούσε το ένα και μοναδικό Levi's του) και το είχε σκίσει στα γόνατα όπως οι ήρωές του. Τότε φυσικά δεν κυκλοφορούσαν έτοιμα σκισμένα κι όσοι το έκαναν, εκτός από τις μανάδες τους, είχαν ν'αντιμετωπίσουν και διάφορα χαζο-σχόλια της εποχής. Δεν μας καιγόταν καρφί όμως. Φοράγαμε τα σκισμένα τζην μας, δανειζόμασταν τα πρωτόγονα τότε phaze για τις κιθάρες, ανεβαίναμε στην ταράτσα με τα σίδερα απ'τις κολώνες να εξέχουν, και με θέα τα τσιμέντα οι marshall ενισχυτές έπαιρναν φωτιά, δίνοντας στις EKO κιθάρες (με τους δώδεκα μαγνήτες παρακαλώ) ψυχή. Μετά μεγαλώσαμε, αγοράσαμε Gibson Les Paul, φορέσαμε κουστούμια και μάθαμε πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα πουλώντας τα νιάτα μας κοψοχρονιά. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Το Rocket to Russia είναι ο τρίτος τους δίσκος και ο τελευταίος με τον original drummer τους Tommy Ramone. Κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1977 και είναι μακράν ο καλύτερός τους. Μπήκε και στους 500 καλύτερους όλων των εποχών του Rolling Stone Magazine. Αλλά τι μας νοιάζουν όλα αυτά; Για τη νταλίκα ο δίσκος αυτός (με μια χούφτα άλλους) είναι όλη του η εφηβεία.

Σ'όσους έζησαν τότε.

"Cretin Hop"
"Rockaway Beach"
"Here Today, Gone Tomorrow"
"Locket Love"
"I Don't Care"
"Sheena Is a Punk Rocker"
"We're a Happy Family"
"Teenage Lobotomy"
"Do You Wanna Dance?"
"I Wanna Be Well"
"I Can't Give You Anything"
"Ramona"
"Surfin' Bird"
"Why Is It Always This Way?"



Δεν υπάρχουν σχόλια: