Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οι φίλοι διαλέγουν (8) - La Llorona


Μαθήματα ισορροπίας πάνω σε περβάζι. Τα πέλματα κολλητά. Αριστερό - δεξί/ Αριστερό - δεξί/ Αριστερό - δεξί. Τα γόνατα λυγίζουν, τρέμει. Κοιτά το κοινό χαμογελώντας. Κανείς δεν πρέπει να καταλάβει το λάθος. Η Μάριον κάποτε στο Βερολίνο είπε να αποφεύγουμε τα ακροβατικά με φεγγάρι.
Παίζει ρώσικη ρουλέτα με τα Κάπα και τα Πι. Τα Κάπα και τα Πι, που καραδοκούν και πλαγιοκοπούν. Αγαπάει τα μαύρα, αλλά ποντάρει στα κόκκινα. Και σε κείνο το Σίγμα, με το σκοτεινιασμένο βλέμμα, που σφυροκοπά και μπλαβιάζει τα πλευρά. Προσπαθεί να θυμηθεί απ΄όπου έχει ξεχαστεί. Τελευταίο βήμα πριν το άλμα. Αριστερό - δεξί και πέταγμα.

(Από Μάμπα)

Άλλο ένα μαγικό τραγούδι σήμερα αγαπημένοι. La Llorona ή ο θρήνος μιας καταστροφικής, εμπαθούς γυναίκας. Υπέροχο μεξικάνικο τραγούδι που έγραψε στα 1947 ο Jose Alfredo Jimenez και που τραγούδησε η μεγάλη Κυρία Chavela Vargas στα 2002 στο soundtrack της ταινίας Frida (2002) που αφηγείται τη ζωή της διάσημης μεξικάνας ζωγράφου Frida Kahlo. Ο πίνακας είναι φυσικά η γυναίκα που κλαίει του Pablo Picasso.


Δεν υπάρχουν σχόλια: