Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Abbey Road now!


Οι Beatles δεν πολυαρέσουν στην νταλίκα. Έως καθόλου. Δεν παραγνωρίζει την ιστορία τους, ούτε όλα όσα πρόσφεραν στη μουσική. Έτσι;

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που αφορά τα Σκαθάρια. Κάτι πολύ όμορφα περίεργο. Κάτι που το άκουσα, με άρεσε και το κράτησα καβάντζα.

Το Mojo είναι ένα μηνιαίο μουσικό περιοδικό που κυκλοφορεί στην Αγγλία. Αυτό το ξέρετε μάλλον μιας και είναι πολύ δημοφιλές, κάτι σαν το δικό μας θρυλικό Ποπ & Ροκ του δάσκαλου Γιάννη Πετρίδη.

Ε λοιπόν αυτό το περιοδικό, μαζί με το τεύχος του Σεπτέμβρη 2009 έδωσε δώρο στους αναγνώστες του τούτο δω το cd. Το Abbey Road now! που, στην ουσία, πρόκειται για ένα πλήρες cover του ομώνυμου, 11ου και τελευταίου άλμπουμ των Beatles πριν αυτοί διαλύσουν (Abbey Road - 1969) στα 1970.

Τα covers έχουν γίνει από καλλιτέχνες στην πλειοψηφία τους (αν όχι όλοι) σχεδόν άγνωστους στους πολλούς. Θα δείτε την tracklist και θα καταλάβετε τι εννοώ. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια είναι εξαιρετική. Θ'ακούσετε γνωστά (και ίσως αγαπημένα) τραγούδια σε εκτελέσεις post-rock που ξαφνιάζουν ευχάριστα και που, σε κάθε περίπτωση, λειτουργούν σαν μπότοξ σε κλασσικά ακούσματα.

Τι έγραψα πάλι ο άνθρωπος;

Άντε καλή ακρόαση.


Invisible, The – Come Together 4:08
Leisure Society* – Something

Let's Wrestle – Maxwell's Silver Hammer 2:26
Broken Records – Oh! Darling 3:01
Jeffrey Lewis – Octopus's Garden

Robyn Hitchcock – I Want You (She's So Heavy) 7:52
Charlie Dore – Here Comes The Sun

Martin John Henry – Because 3:19
Glenn Tilbrook With Nine Below Zero – You Never Give Me Your Money 3:53
Gomez – Sun King 3:12
Cornershop – Mean Mr Mustard/Polythene Pam 2:29
Karima Francis – She Came In Through The Bathroom Window 3:02
Blue Roses – Golden Slumbers 2:16
Noah And The Whale – Carry That Weight 1:44
Loose Salute* – The End 2:29
Low Anthem, The – Her Majesty