Κυριακή 17 Απριλίου 2011

9½ Weeks


Ένα must για την Κυριακή μας.

9½ Weeks και οι εγκεφαλικοί νευρώνες στο πολυμίξερ λατρεμένοι μου. Ο σεξισμός του τριαξονικού χτυπάει κόκκινα νούμερα. Αλλά χαλάλι.

Ταινία του Adrian Lyne, με τους Kim Bassinger και Mickey Rourke, βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Φλεβάρη του 1986 και, από τότε, τα πράγματα δεν θα είναι πια τα ίδια. Σε πολλαπλά επίπεδα : στο πως τρώμε τις φράουλες, στο πως φορούν οι γυναίκες τα σατέν νυχτικά, στο ποια μουσική θα παίζουμε στα στριπτίζ, πως να κάνουμε σεξ στα σκαλιά και άλλα πολλά που βαριέμαι να γράψω αυτή τη στιγμή (full of raki and lust).

Το soundtrack συναγωνίζεται στα ίσα τον έντονο ερωτισμό της ταινίας. Με άλλα λόγια, ένα από τα πιο αισθησιακά soundtracks που έχουν κυκλοφορήσει. Σ'αυτό βοηθάνε τα πολύ μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν. Από τον John Taylor (μπασίστα των Duran Duran που υπογράφει το theme τσι ταινίας - I do what i do) μέχρι τον Joe Cocker του trip-tease smash hit (You can leave your hat on) και τον Brian Ferry της καρδιάς μας (Slave to love). Με στάσεις στους λατρεμένους της νταλίκας Devo και στους Eurythmics. Όλοι είναι εδώ λέμε! Και, φυσικά, να μην ξεχάσουμε τον Jean-Michel Jarre, το Arpegiator του οποίου, παρότι ντύνει την θου Κύριε σκηνή του βατέματος στα σκαλιά, δεν περιλαμβάνεται στο soundtrack, αλλά με ξέρετε εμένα. Είμαι ο βασιλιάς του bonus track.


I Do What I Do (theme) - John Taylor
2. The Best Is Yet To Come - Luba
3. Slave To Love - Bryan Ferry
4. Black On Black - Dalbello
5. Eurasian Eyes - Corey Hart
6. You Can Leave Your Hat On - Joe Cocker
7. Bread and Butter - Devo
8. This City Never Sleeps - Eurythmics
9. Cannes - Stewart Copeland
10. Let It Go - Luba


Bonus Track : Arpegiator - Jean-Michel Jarre