Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

The girl from Salina


Ανάρτηση για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ανάρτηση παραγγελιά για τον Σπύρο.

Δίσκος σταθμός για τις καρδιές μας. Βινύλιο που έλιωσε στις κεραμικές κεφαλές των πικ-απ των εφηβικών μας πάρτυ. Τραγούδια που αποστηθίζαμε χωρίς ακόμα να μιλάμε ούτε μία λέξη γαλλικά.

Κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 1970, όταν ο Christophe ήδη είχε μπλέξει στις περιπέτειες του αλκοόλ και της ντρόγκας. Περιπέτειες που του στοίχισαν μια καλή καριέρα. Εξ ού και το αυτοκριτικό Mere, tu es la seule (μάνα, είσαι η μόνη). Δύο ακόμα πραγματάκια : στα 2008 κυκλοφόρησε ένα καινούργιο άλμπουμ (Aimer ce que nous sommes ) που θα σας χαρίσω σύντομα. Τέλος, εκτός βινυλίου, στο τέλος του δίσκου, σας χαρίζω (σε bonus track) την μεγαλύτερη ίσως επιτυχία του, το Aline, που πρωτοκυκλοφόρησε σε 45άρι δισκάκι (κι από κει θα το ακούσετε) τον Φλεβάρη του 1965. Αν και για μένα, το καλυτερότερό του είναι το Mal.

ΥΓ: θα συγχωρήσετε τα 5 δευτερόλεπτα έντονου γκρατς-γκρατς στο Fait chaud, αλλά το βινυλιάκι έχει πάνω του κορκόδειλους, βερμούτ, κόκα-κόλα, στάχτες και άλλα τέτοια λάφυρα από τα προαναφερόμενα πάρτυ.

Με τις υγείες μας.

The girl from Salina > Main dans la main > La petite fille du 3 > Mere, tu es la seule > Fait chaud ce soir > Mes passageres > Oh! mon amour > Mal > Goodbye, je reviendrai > Nue comme la mer > Epouvantail > bonus track --> Aline