Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Elizabethtown


Road movie αμερικανιά, που σκηνοθετήθηκε από τον Cameron Crowe με πρωταγωνιστές τους Orlando Bloom και Kirsten Dunst. Σε μικρούς αλλά απολαυστικούς ρόλους (που ψιλοσώζουν ότι μπορεί να σωθεί) οι Alec Baldwin και Susan Sarandon.

Βγήκε στους κινηματογράφους στις 4 Σεπτέμβρη του 2005 και πρόκειται για την ιστορία ενός απολυμένου σχεδιαστή αθλητικών παπουτσιών, που, την ώρα που προσπαθεί ν'αυτοκτονήσει, μαθαίνει πως ο πατέρας του πέθανε και πως πρέπει να πάει στην Elizabethtown στο Kentucky να παραλάβει τη σωρό του. Στο αεροπλάνο, γνωρίζεται με μια αεροσυνοδό, που μένει εκεί, κι αρχίζουν τα σοβαρο-ευτράπελα με τη μάνα του, την αδελφή του και τους θειούς. Τα 'παμε πιο πάνω : κλασσική αμερικανιά.

Πρόκειται όμως για μία ακόμα ταινία που τηρεί τον κανόνα : χάλια φιλμ-σούπερ μουσική. Πράγματι, και τα δύο soundtrack που κυκλοφόρησαν (Σεπτέμβρης 2005 και Φλεβάρης 2006) είναι μαγεία. Επιστρατεύτηκαν πολύ μεγάλοι της rock αλλά και της alternative pop/country, και το αποτέλεσμα είναι άλλη μία πολύ καλή compilation. Δείτε παρακάτω την tracklist και θα καταλάβετε για τι ομιλώ.

60B (Etown Theme) - Nancy Wilson
It'll All Work Out - Tom Petty and the Heartbreakers
My Father's Gun - Elton John
IO (This Time Around) - Helen Stellar
Come Pick Me Up - Ryan Adams
Where to Begin - My Morning Jacket
Long Ride Home - Patty Griffin
Sugar Blue - Jeff Finlin
Don't I Hold You - Wheat
Shut Us Down - Lindsey Buckingham
Let It Out (Let It All Hang Out) - The Hombres
Hard Times (Come Again No More) - Eastmountainsouth
Jesus Was a Cross Maker - The Hollies
Square One - Tom Petty
Same in Any Language - I Nine