Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Black Swan


Είδατε που καμιά φορά υπάρχουν ταινίες που δίκαια κερδίζουν τα Oscar;

Το θεϊκό Black Swan σκηνοθετήθηκε από τον Darren Aronofsky και προβλήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Πρωταγωνιστούν οι Natalie Portman, ο λατρεμένος μου Vincent Cassel και η Mila Kunis.

Την ιστορία δεν σας τη λέω, αφενός γιατί οι περισσότεροι το έχετε ήδη δει και αφετέρου γιατί όσοι δεν το είδαν, να πάνε τρέχοντας να το δουν. Όλοι όμως καταλαβαίνετε πως πρόκειται για μια ταινία που αναφέρεται ευθέως στη Λίμνη των Κύκνων (Swan Lake) του τιτάνα Tchaikovsky.

Όσον αφορά τη μουσική, πρόκειται για την πέμπτη συνεργασία του Aronofsky με τον μεγάλο εγγλέζο μουσικό Clint Mansell. Ο τελευταίος προσπάθησε να βασίσει τη μουσική της ταινίας στο ανυπέρβλητο έργο του Tchaikovsky, με σημαντικές όμως παραλλαγές. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό soundtrack που όμως, λόγω ακριβώς της ευλαβικής του προσήλωσης στο έργο του μεγάλου κλασσικού μουσικού, δεν μπήκε στις υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης μουσικής.

Σκασίλα μας μεγάλη λέω εγώ.

Χάρισμά σας.


Nina's dream > Mother me > The new season > A room of her own > A new swan queen > Lose yourself > Cruel mistress > Power, seduction, cries > The double > Opposites attract > Night of terror > Stumbled beginnings > It's my time > A swan is born > Perfection > A swan song (for Nina)