Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μικρο [tronic plasma]


Από κάποιους θεωρούνται οι πιονιέροι της electronica στην ψωροκώσταινα. Αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν δίκιο, χωρίς αυτό να μειώνει την ιστορία αλλά και την ποιότητα των Μικρο (ή Mikro αν προτιμάτε). Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει η ελληνική electro scene.

Ξεκίνησαν στα 1998 και βάση τους είναι η Σαλόνικα. Εκείνη την εποχή, όπου κυριαρχούσε η rock, η αλήθεια είναι πως ταρακούνησαν τα δρώμενα, αφού μας (ξανά) έχωσαν στο κεφάλι electronica, και electro pop των 80's μ'ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ. Πράγματι, δίπλα στα κλασσικά synthesizers, οι Μικρο χρησιμοποιούν κλασσικά όργανα (μπάσσα, κιθάρες, ντραμς) και πολλά πολλά samples φυσικών ήχων. Το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ και 4 singles, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε κι ένα best of. Να πούμε επίσης, ότι στα 2006 κυκλοφόρησαν (μόνο μέσω διαδικτύου) ένα remix σε παλιά ελληνικά τραγούδια (Καρέζη, Μερκούρη κλπ), το οποίο θεωρείται bootleg.


Netrino > Mikro tronic plasma > Περιστρεφόμενα κεφάλια > Αυτή η πόλη > Εικόνες > Άσπρη σοκολάτα > Λάθος κωδικός > Το καλύτερό σου λάθος > Flip Flop > Σαχάρα > Restart > Lullabies