Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στο φτερό του δράκου


Η νταλίκα εγκαινιάζει το νέο θηρίο της (scania καραγαμάτο) με μία παραγγελιά, απ'αυτές που μακάρι να 'ταν κι άλλες τέτοιες.

Πριν κάτι μέρες που λέτε (όταν δεν είχα scania) μου 'ρχεται η Αυτού Υψηλότης η Ακανόνιστη Κοττονίδου (από την Σαμψούντα) να μου μιλήσει για κάτι μαγικό που άκουσε στο ραδιόφωνο. Ένα μελοποιημένο παραμύθι, από τη συλλογή "Το φτερό του Δράκου". Κι επειδής εγώ σπάνια της χαλάω χατήρι, της υποσχέθηκα να το βρω και να το ακούσω.

Και το βρήκα, και το άκουσα. Και μαγεύτηκα. Ήταν ένα από τα καλύτερα ελληνικά ακούσματα εδώ και πολύ καιρό. 13 καταπληκτικά παραμυθάκια των Χρήστου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Μαρκατόπουλου, υπέροχα μελοποιημένα και ερμηνευόμενα από τους Σόνια Θεοδωρίδου, Μάριο Φραγκούλη, Γιώργη Χριστοδούλου, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργο Περρή και Κώστα Παρίση. Συμμετέχουν οι Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Χαρίσης και Θάλεια Τσεντόγλου, ενώ ακούγεται και οι μαθητές του Θερμαικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Η ηχογράφηση της μουσικής έγινε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 στο studio Πολύτροπον της Σαλονίκης από τον Μάρτιν Έκμαν, ενώ αυτή των ερμηνευτών στο studio Praxis από τον Κώστα Παρίση.

Το υπέροχο booklet ντύνει με τις ακουαρέλες της η Σοφία Γρηγοριάδου.

Εξαιρετικά αφιερωμένο στην Ακανόνιστη αλλά και σε όλους όσοι χρειάζονται που και που να ξαναγίνονται παιδιά μπας και καταλάβουν τον κόσμο των μεγάλων.

Αγγελάκι

Διαξιφισμοί

Ο βάτραχος

Η γαλέρα κι η γοργόνα

Νανούρισμα

Μάγειρας

Ρούχα

Βασιλιάς

Ροζ και μπλε ρουά

Το τραγούδι της σακούλας

Οι τρεις καλές

Ο άγριος της Αβειρόν

Το τραγούδι της μικρής αρκούδας