Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η ώρα της γης (και δυο αβγά τουρκίας)

Σήμερα λέει είναι η μέρα της γης.
Χθες και προχθές δηλαδή δεν ήταν, και, κατά τα φαινόμενα, ούτε αύριο και μεθαύριο θα είναι.
Συγκινήθηκα. Αλήθεια σας το λέω. Βλέπω τόσο κόσμο να κινητοποιείται και δάκρυα ανεβαίνουν στα μάτια μου. Σήμερα που λέτε κάποιοι αυστραλοί αποφάσισαν να πείσουν όλο τον κόσμο να σβήσει κάθε φως στο σπίτι του. Κι ο κόσμος αντοποκρίθηκε! Ωσαννά! Και οι κυβερνήσεις (λέει) ανταποκρίθηκαν κι αυτές. Και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ (ο γνωστός και μην εξαιρετέος Μπαν Κι-Μουν) συγκινήθηκε κι αυτός και θα σβήσει τα φώτα του μαγαζιού του στη Νέα Υόρκη. Και η Shell θα τα σβήσει, και η Texaco, και όλες οι χημικές βιομηχανίες, και όλες οι πετρελαικές εταιρείες, και οι βιομηχανίες όπλων κι απ'όλα έχει ο μπαξές. Τώρα τα δάκρυα κυλούν ποτάμι στα φλογισμένα μου μάγουλα. Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα.

Στην παγκόσμια λίστα ανταπόκρισης (λέει) η ελλάς πέρασε στην πρώτη θέση. Ναι, ναι. Καλά το ακούσατε. Είμαστε πρώτοι σε οικολογική συνείδηση βρε! Περάσαμε και τους καναδούς αλλά και τους αυστραλούς εμπνευστές της συγκινητικής αυτής πρωτοβουλίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα σβήσει (λέει) όλα τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου. Το ίδιο θα κάνουν και οι Νομαρχίες, οι Δημαρχίες, ΔΕΚΟ και γενικά όλα τα δημόσια κτίρια. Γι αυτό, όσοι θέτε να πάτε για καμιά δουλειά σε καμιά ΔΕΚΟ ή Δημαρχείο σήμερα στις 8,30 το βράδυ, μην πάτε. Θα είναι κλειστά! Για τέτοια αυταπάρνηση μιλάμε!
Και μέσα σ'όλα τα ωραία, νάσου και το ελληνικό τμήμα της WWF να δηλώνει υπερήφανα πως "όταν ο έλληνας θέλει, μπορεί". Εύγε λέω εγώ τρέμοντας σύγκορμα από τους λυγμούς.

Εγώ σύντροφοι απόψε στις 8,30 δεν πρόκειται να κλείσω κανένα απολύτως φως. Και σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Και υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι γι αυτό.


1. Η κίνηση αυτή βρήκε άμεση ανταπόκριση απ' όλες τις πολυεθνικές και απ' όλα τα μεγάλα συμφέροντα. Κι αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο αλλ'ούτε και δείγμα των οικολογικών τους ευαισθησιών. Είναι καλά σκεπτόμενη απόφαση. Είναι προπέτασμα καπνού στα μάτια των κρετίνων απ'αυτούς που ευθύνονται 100% για την κατάντια του πλανήτη μας, για τη μόλυνση της πλειοψηφίας των υδάτινων αποθεμάτων (και της θάλασσας), για την αλόγιστη καταστροφή του πρασίνου, για την υπερθέρμανση του πλανήτη, για τη μόλυνση τεράστιων περιοχών στην Αφρική, Ασία Λατινική Αμερική και αλλού, για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, για την εξαφάνιση χιλιάδων σπανίων ειδών ζώων, πουλιών και ψαριών. Κι έρχονται σήμερα οι επίδοξοι δολοφόνοι να μας προτείνουν να γίνουμε συνεταιράκια τους στην μεγάλη απάτη. Δεν θα πάρω, ευχαριστώ.


2. Άμεσα ανταποκρίθηκαν (λέει) και οι ΗΠΑ. Αυτοί δηλαδή που επί χρόνια αρνούνται να κυρώσουν τη Συνθήκη του Κιότο αλλά κι άλλες σημαντικές συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος προστατεύοντας τα συμφεροντάκια των πολυεθνικών εταιριών τους. Κι ο ΟΗΕ (που θα πάρει μέρος στην πρωτοβουλία) να τους χαιδεύει, αντί να τους ξεμπροστιάσει.


3. Στην ελλάδα μπροστάρηδες είναι μεγάλες εταιρίες, όπως η Καρφούρ και ο Αλαφούζος. Από και να καταλάβετε για τι σοβαρή κίνηση μιλάμε. Κι ο Σουφλιάς. Και ο Κακλαμάνης. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τις κλιματικές αλλαγές. Μέχρι σήμερα εξαφάνιζαν συστηματικά κάθε χώρο πρασίνου που έχει απομείνει στην ψωροκώσταινα. Μέχρι σήμερα ξερίζωναν δέντρα για να φτιάξουν πάρκινγκ, σχεδίαζαν τεράστιες κατασκευές στην (χιλιοκαμμένη) Πάρνηθα και στον Ελαιώνα, άφηναν το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πάρκο των Βαλκανίων ("Αντώνης Τρίτσης") να μαραζώνει αβοήθητο, άφηναν τους Λάτσηδες να επεκτείνουν την ΠΕΤΡΟΛΑ στο Θριάσειο Πεδίο. Σήμερα ντύνονται οικολόγοι. Σήμερα καίγονται για τις κλιματικές αλλαγές. Δεν με πείθουν.


4. Όποιος πραγματικά επιθυμεί ν'αντισταθεί ενάντια στην συνεχή καταστροφή του πλανήτη δεν έχει ανάγκη από εφευρήματα της τηλεόρασης κι από επικοινωνιακά τρυκάκια. Ο δρόμος του αγώνα υπάρχει. Είναι δύσβατος, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να αποδώσει καρπούς. Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, πέρα κι έξω από συνεταιρισμούς με τους δολοφόνους του περιβάλλοντος. Αύριο, μετά την "συγκινητική" αυτή πρωτοβουλία, οι πολυεθνικές και τα δουλικά ΜΜΕ θα αυτοδιαφημίζονται. Εμείς θα παραμείνουμε να αλληλο-συγχαιρόμαστε ανάμεσα στα σκουπίδια και τα τσιμέντα που θα θάβουν τα όνειρά μας κι αυτά των παιδιών μας.

5. Για να καταλάβετε το μέγεθος της απάτης φτάνει να δείτε την επιλεγμένη μέρα και ώρα της πρωτοβουλίας. Οι αυστραλοί εμπνευστές το σκέφτηκαν για Κυριακή 29.3 στις 4,30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) γιατί μετά έχει φόρμουλα 1 και δεν κάνει να χαλάσουμε το ιβέντ. Άσε που το 90% θα κοιμούνται. Τα αμερικανάκια θα το κάνουν Σάββατο 28.3 στις 1,30 το μεσημέρι, όπου ούτε πολλά φώτα θα χρειαστεί να σβήσουν αλλ'ούτε και πολλές πολυεθνικές θα πληγούν (μέρα αργίας). Εμείς εδώ θα το κάνουμε Σάββατο 28.3 στις 8,30 το βράδυ, όπου όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κι όλοι είμαστε στις δουλειές μας. Και πάει λέγοντας. Το Καρφούρ ας πούμε, είπε να κλείσουν όλα τα φώτα και τα κομπιούτερ του. Το ότι το Σάββατο τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 6, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Για πείτε τους να κατεβάσουν διακόπτες καθημερινή από 5 μέχρι 7 το απόγευμα. Εκεί να δείτε ανταπόκριση!


6. Την "συγκινητική" αυτή πρωτοβουλία υιοθετεί μάλλον και η Τσούμα. Θέλετε κι άλλο;

9 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Το τελευταίο....με σόκαρε....
Είναι διεσταυρωμένο???
Θα κάνει τέτοιο αγώνα... η Νανά????
Με έπιασε ένα ρίγος.....

Γι κομόν!
Να δεις που θα στοπίσει και τον γουορ....

Τς τς τς....

issallos είπε...

δωσε δωσε.....και εγω εκανα ενα παρομοιο ποστ απο το δικο μου μπλογκ....αντε να δω ποιοι αλλοι σκεφτονται εδω μεσα...!!!!
χαχαχαχαχααχαχ ...ολα θα τα αναψω
και θα κανω και παρτι και θα παιζει θρας μεταλ να ακουστει μεχρι την παραλια....
Αγωνιστικοι χαιρετισμοι απο τον Βολο.....!!!

Αntidrasex είπε...

Πες τα! Ηθελα και εγώ να τα γράψω, αλλά η κουκούλα δε με άφησε...

Dimitris είπε...

ξέχασες και το 7ο επιχείρημα... το άκουσα σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης::

εκείνη την ώρα παίζει η Εθνική!

χαχαχα

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μην σβήσετε τα φώτα. Αλλάξτε τους τα φώτα!

anna είπε...

Όπου μλκια και η Ελλάδα πρώτη!!!Σε κάτι σωστό θα μπορούσε???Εγώ θ'ανάψω κι' αυτά που συνήθως είναι σβησμένα!!!Για μια ώρα μόνο!!!Έτσι για το γαμώτο!!Φιλιά με εκτίμηση για το post!!!!

demetrat είπε...

γι κομόν ορέ
και γώ αναμένα τα έχω και βλέπω και την εθνική.
Άσταδιάλα,που θα τους δώσω και οικολογικό άλλοθι.
Και η μαμμά επίσης ,που ως συνήθως τέτοια ώρα βλέπει τα ζώα στα ντοκυμαντέρια της.
φιλιά απ' την ωραία Πρέβεζα.
γιιιιιιιιιιιιιι ,α-νανα-τρίχιασα στοπδεγουορ ρισπεκτ.
δ

vavasi είπε...

Αρχηγέ μου ψιλοσυμφωνο με όλα αλλα μια μικρη διορθοση επειδη δουλευω στην Carrefour και ξερω ότι δεν κλεινει το Σαββατο στις 18.00 αλλα στις 20.00

Green_revenger είπε...

τότε θα είδες ότι κανένα φως δεν έκλεισε, εκτός από κάτι βεγγέζες στην οροφή. Συμφωνώ όμως με τη διόρθωση. έχεις απόλυτο δίκιο
g r