Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Περί blog και σημειολογίας (παρτ του)

This is not a sequel, όπως θα έλεγαν (παραφραζόμενοι) και οι Public Image LTD.
Ομολογώ πως περίμενα λυσσασμένες αντιδράσεις από users-bloggers, αφού είναι πλέον στατιστικά αποδεδειγμένο και αποδεκτό, ότι αντιδρούμε αρνητικά σε κάτι που δεν θέλαμε να μας αποκαλύψουν (βλ. και Jonas Curtling).
Και όμως.
Εξεπλάγην θετικά από τις ομολογίες πολλών. Μου αρέσουν οι ομολογίες. Και οι απολογίες. Το κάνω κι εγώ.
Πάμε παρακάτω.
Από τα σχόλια που έλαβα (κι ευχαριστώ) έμαθα πολλά πράγματα: τι είναι avatar, γιατί υπάρχουν τα blogs, τη σχέση κοινωνικής μάθησης και μιμητικής βίας κλπ. Νιώθω βαθειά υπόχρεος, αλλά δεν θα πω ευχαριστώ. Θα πω ένα μόνο πράγμα για σήμερα και θα επανέλθω (αυτό είναι απειλή) εν καιρώ.
Αν η ζωή είναι πολύ μικρή για να της στερούμε το ψέμμα, η υποκρισία θέλει άντερα κι αρχίδια. Κυρίως για το μετά. Το ψέμμα, έγραφε κάποτε ο Paul Elyard, είναι το νόθο παιδί της μοναξιάς. Ακόμα να δείτε εφαρμογή αυτού του θεωρήματος (μην το πω αξίωμα και παρεξηγηθεί ο αγαπημένος spyros vlahos) εδώ μέσα; Τι διάολο κάνετε τόσες ώρες; Αφήνετε τον εαυτό σας απλά να ταξιδεύει με τις χαριτωμενιές του κάθε παπάρα;
Μην πνίγετε τη μοναξιά σας (το δοκίμασα κι απέτυχα). Διαχειριστείτε την. Απλά. Κι ο καλύτερος τρόπος είναι να το παραδεχτείτε.
Σας εκνευρίζω; Σας βγάζω τον υβριστικό σας εαυτό; Μήπως αδιαφορείτε; Δεν με κόφτει αδέλφια. Όλα αυτά είναι συστατικά της αγάπης και του εαυτού.
Ο George Clemenceau, στη μοναδική του έκλαμψη -στρατόκαυλος γαρ- είχε πει : "Με τον εαυτό μου στην αρχή αγαπηθήκαμε, μετά σκοτωθήκαμε και στο τέλος συμφωνήσαμε να συμβιώσουμε". Δείτε το κι έτσι.

Το παρακάτω είναι για όλους σας. Ένας όμως το έχει νιώσει. Ας μην αποκαλυφθεί, δεν μου το χρωστάει.



20 σχόλια:

Τσουχτρα είπε...

Ενοχλώ ? Δεν ενοχλώ...Όχι αν ένοχλώ....


Ας πω την καλημέρα μου κι ας πέσει όπου θέλει..

Σας ασπάζομαι

Η χειρότερη (όλων)

Green_revenger είπε...

Θα σε απαντούσα γερμανικά εσένα, αλλά δεν με το επιτρέπει η ανατροφή μου :)
Ασπασμός δεκτός και τρίδεκτος

Δήμητρα είπε...

Kαλημέρα και από εδώ
όσο για την τέχνη του να ψεύδεσαι και να υποκρίνεσαι,δυστυχώς έχει γίνει της μοδώς,και ότιδήποτε της μοδώς προκαλείκλώνους και γω με τα κλωνάκια δεν τα πάω καλά...
Καλημέρα είπα;;;

Dimitris είπε...

Εγώ δεν έχω τίποτα να πω.
Θα πω μόνο ότι τα ονόματα που ανέφερες είναι όλα λάθος.
Τα σωστά ονόματα είναι κατά σειρά Ιωνάς Κερτλίνγκος, Παύλος Ελυάρδης και Γιώργος Κλεμανσός, γιατί είναι όλοι έλληνες! ΖΗΤΩ!! :-)

Δήμητρα είπε...

όσο για την μοναξιά μας,δεν νομίζω να την παραδεχτεί κανένας μας ποτέ...άλλωστε "υπάρχει και το facebook που αποδεικνύει πόσο κόσμο έχουμε γύρω μας..."

Dimitris είπε...

η μοναξιά της κορυφής.

nonblogger είπε...

@Green revenger
καλημέρα σας! Συνεχίζω να πιστέυω οτι κι εσείς όπως και άλλοι στους οποίους αναφέρεστε πολλάκις παίρνετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρά το internet και τα blogs γενικότερα...πολλές θεωρίες διαβάζω και βαριέμαι. Χαράμισα όντως, όπως πολύ σωστά είπατε, λίγο από το χρόνο μου στο blog σας για κάποια σχόλια. Αρκετά λιγότερο από αυτόν που όπως φαίνεται έχετε χαλάσει και χαλάτε εσείς καθημερινά για να απαντάτε στα σχόλια, να γράφετε απο δώ κι απο κεί, να κάνετε chat και να αναρτάτε posts. Διακρίνω αρκετή μοναξιά ή μου φαίνεται;;; «Τι διάολο κάνετε τόσες ώρες εδώ μέσα;»
«Σας εκνευρίζω;» Καθόλου θα έλεγα…μια χαρά ήρεμα δεν σας σχολιάζω από χθές; Μάλλον εσείς εκνευρίζεστε ή ενοχλήστε εύκολα με τους άλλους και «αφήνετε το μυαλό σας να υπερχειλίσει από τις χαριτωμενιές του κάθε παπάρα» όπως τις χαρακτηρίζετε. Απόδειξη το πόσες φορές από χθές έχετε φροντίσει να δηλώσετε το αντίθετο. Φροντίσατε να αναρτήσετε και post update. Προφανώς, λοιπόν δεν σας κόφτει!
Εγώ λοιπόν, θα κάνω κάτι που έκανα και πρίν από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα. Θα σας αγνοήσω. Κάτι που εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε την επιρροή που έχουν μερικοί bloggers σε αρκετούς αναγνώστες (με οποιοδήποτε περιεχόμενο στα blog τους. Εγώ δεν σχολιάζω αυτό) και αυτό μάλλον σας πειράζει και σας κάνει να το ανάγετε σε διάφορες θεωρίες. Διαχειριστείτε και εσείς την μοναξιά σας πια! Μεγάλο παιδί είστε.

Εντελώς πληροφοριακά θεωρίες περί «μοναξιάς και μιζέριας» εγώ τις ακούω βερεσέ. Δεν έχω blog, δεν είμαι chatter (μάλλον ούτε το γεγονός ότι σας λέει την γνώμη της μια απλή “surfer” δέχεστε γιατί δεν κολλάει με τις θεωρίες σας) και χαλάω όσο χρόνο μου καυλώσει για να διαβάζω διάφορα στο διαδίκτυο και ενίοτε να γελάω με την μιζέρια ορισμένων. Αυτό μου το μάθατε εσείς! Αυτό ομολογώ πως δεν το είχα βιώσει, μέχρι που διάβασα εσάς! Να ΄στε καλά…

Spyros Vlahos είπε...

Αγαπητή nonblogger, μόλις τώρα έμαθα ότι είστε γυναίκα (πώς μας πάει η Γαλατική ευγένεια! Μούρλια είμαστε!) και αυτό δε μου δημιούργησε κανένα απωθημένο.
Χριστιανός είμαι και προσπαθώ να σε αγαπήσω.
Βουδιστής μαθαίνω και προσπαθώ να σε συμπονέσω.
Και τα καταφέρνω θαυμάσια.
Για τούτο σ' ευχαριστώ που εμφανίστηκες (αγκαζέ με την αλαζονεία σου) διότι μ' έκανες καλύτερο.
Κι επειδή το μπινελίκωμα που κάνεις έχει αρκετή δόση ειλικρίνειας, σε παρακαλώ πέρνα να μου τα χώσεις κι από το μπλογκ μου.
Όχι, δε νομίζω ότι είσαι κάτι το ιδιαίτερο, δε σε θαυμάζω, προσπαθώ να σ' αγαπήσω και να σε συμπαθήσω και, όπως είπαμε, τα καταφέρνω.
Και μ' αρέσει που σωριάζεις στα ίσια ό,τι έχεις στο μυαλό και στην καρδιά. Τώρα, αν δε συμφωνώ αυτό είναι δικό μου πρόβλημα.
Ελπίζω να τα πούμε.

Spyros Vlahos είπε...

Αγαπητέ κασετόφωνε,
κι εσένα πρέπει να ευχαριστήσω γιατί συμφωνώ με τα λεγόμενά σου (εκτός από ένα) και είδα ότι δεν είμαι μόνος και ... παρτσακλός.
Αυτό που δε συμφωνώ είναι για το ψέμα. Είναι περισσότερο ενεργοβόρο πό την αλήθεια και εξαντλητικό. Ξεκινάει σαν παιγνίδι και σε καταβροχθίζει.
Χτες ήπια λίγο παραπάνω κι είμαι εξαντλημένος.
Θα τα πούμε, ίσως, άλλη φορά περισσότερο.

Green_revenger είπε...

@nonblogger
καλημέρα φίλε/η μου. Σε διαβάζω μετά προσοχής. Όσο όμως οι αράδες σου περνούν από τα κουρασμένα ματάκια μου αναρωτιέμαι : του 'χεις ζητήσει κι εσύ να σου κάνει ανάρτηση σε κανα blog σου και τώρα βγάζεις την υποχρέωση; Αν θες απαντάς. Αν δεν θες, καλή καρδιά. Πρώτη φορά πάντως μου (ξανα) συμβαίνει να κράζω τον Α και να παρεξηγείται ο Β. Δείτε το λίγο. Σεις, ως μη chatter και μη blogger. Τα ευχαριστώ για όσα σας έμαθα, τα θέλω από κοντά (αν είστε γυναίκα). Όχι άλλος να διδάσκει κι άλλος να γαμάει. Αμαρτία κι άδικο.
Υπογραφή : ο γοητευτικός κι ανίκανος διαχειριστής της μοναξιάς του

@δήμητρα
εγώ από τότε που κατάλαβα ότι την έχω μικρότερη απ'όλους, τα πάω καλά με όλους. Κλώνους και μη. Για περισσότερα, αργότερα που θα έχω χρόνο.
Είπατε, είπατε. Αντεύχομαι

@spyros vlahos
καλημέρα δάσκαλε. Το νιώθω το hangover....δώστου να καταλάβει! Σ/Κ έρχεται!!! Οχι για όλους βέβαια. Κάποιοι δουλεύουν 35-40 ώρες χωρίς διακοπή. Αλλά βγάζουν λεφτά.

Δήμητρα είπε...

Αν είναι έτσι να παραδεχτώ και γω πως την έχω μικρότερη απ όλους.Απλά σε μένα είναι λίγο διαδικαστικομπερδεμένο το ζήτημα.Ποια θα θέσουμε σαν μικρότερη;;

Green_revenger είπε...

@δήμητρα
που να ξέρω εγώ ποια έχεις μικρότερη;
Μήπως να συναντηθούμε να μου δείξεις;;
Οι υπολοιποι κάντε σα να μην το διαβάσατε αυτό.

Naf είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

@naf
Το να σου πω ότι από την πρώτη στιγμή ήξερα ποιος είσαι, δεν θα το πίστευες και καλά θα έκανες. Με το δεύτερο σχόλιό σου το κατάλαβα. Κάνε λοιπόν κριτική σε μένα γι αυτά που γράφω, κι άσε τους τρίτους απ' έξω. Μην προδίδεις τις κλίκες γιατί, όπως άριστα γνωρίζεις, η πιο δυνατή κλίκα μπορεί να διασπαστεί από ένα κακό γαμήσι. Τα ξέρεις όμως αυτά.

Green_revenger είπε...

Έσβησες το σχόλιό σου;;; Τι κρίμα...
Αλλά, αν δεν το έκανες κατά παραγγελία, μάλλον θα φταίει η αυτοαναίρεση:)

Δήμητρα είπε...

Μάλλον και γω θα κάνω πως δεν το διάβασα,μην και μου ρθει κανα εγκεφαλικό γριά γυναίκα με σαρανταπέντε εγκεφαλικά να περιμένουν....
Απαπαααααα

Green_revenger είπε...

@δήμητρα
μα γιατί;;; Τόσα φιλοσοφικά έγραψα...δεν αξίζω ένα date???
Δώστε και σώστε καλέ κυρία :)

Δήμητρα είπε...

Lololololol
Κάτι σαν λωλό!!!
Ε αφού τόση πολύ έβαλες το μυαλό σου να δουλέψει κάτι θα γίνει.Θα στείλω αντιπρόσωπο.Και δεν μιλάμε για κλώνο.Μιλάμεγ για αυθεντία πρόσωπο.Αλλά ναι και κείνη έχει πρόβλημα μεγέθους............

Ατίθασος ενήλικας είπε...

.. και
μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα …


Το κασετόφωνο, είναι μέσα σε ταλίκα ;

Ατίθασος ενήλικας είπε...

(παρτ του)υυυυυ!!!!
χα χα χα
τώρα το είδα