Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Περί blog και σημειολογίας

Τις τελευταίες μέρες μπήκα στον πειρασμό να συμμετάσχω στις συζητήσεις των διαφόρων bloggers. Δεν το έκανα μέχρι τώρα, πλην ορισμένων blogs που ανήκουν είτε σε φίλους είτε σε άτομα που εκτιμώ.
Αμετανόητος chatter για μεγάλο διάστημα, έχω μάθει (άλλοι το λένε αυτοσυντήρηση) να εφαρμόζω σημειολογικές πρακτικές στην ενασχόλησή μου με τον κυβερνοχώρο. Το αποτέλεσμα της παραπάνω συμμετοχής μου ήταν επιεικώς τραυματικό. Τραυματικό όχι με την έννοια της αρνητικής έκπληξης, όσο με τη διαπίστωση ενός deja vu που εχει μετακυλίσει χαρωπά από τις κατινιές του chat στους χώρους των blogs και συνεχίζει ακάθεκτα την καριέρα του.
Ο κυβερνοχώρος τίγκαρε από μοναξιά. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, "δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει" (που λέει και ο Νιόνιος στην Π.ΝΔ εποχή του). Αυτή η μοναξιά έχει εκφάνσεις. Άλλος την μετουσιώνει σε αμπελοφιλοσοφίες, άλλος σε ψέμματα, άλλος σε μουσική, άλλος σε κακόγουστο (τις περισσότερες φορές) χιούμορ και πάει λέγοντας. Το κοινό χαρακτηριστικό είναι η μοναξιά. Κι επειδή για τους περισσότερους (ας πρόσεχαν) η μοναξιά είναι κακό πράγμα, οι αντιδράσεις τους είναι ιλαρές. Η μοναξιά, μέσα από τις εκφάνσεις της, τείνει προς το σεξ, ως ο βασικότερος στόχος καταπολέμησής της. Και το σεξ γίνεται φτηνός τόπος ψυχαγωγίας, κερδίζοντας κατά κράτος την επικοινωνία. Κι όταν δεν υπάρχει σεξ, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων απλώνει στον κυβερνοχώρο ότι έχει (ή δεν έχει).
Είδα πολλά και διάβασα ακόμα περισσότερα.
Μετάνοιωσα για κάποια σχόλια που έκανα, για άλλα νευρίασα. Έχασα, βλέπετε, προς στιγμήν, την ικανότητά μου να εφαρμόζω την σημειολογία στα γραφόμενα του καθενός.
Έκανα όμως και διαπιστώσεις. Απ'αυτές που όλοι κάνετε αλλά που βάζετε στην άκρη του μυαλού σας γιατί βιάζεστε να "ποστάρετε" μην τυχόν και κάποιος άλλος/η σας κλέψει τη δόξα (και την γκόμενα/ο).
Μπορεί να είμαι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης απ'όλους σας. Είστε όμως απίστευτα τραγικοί. Και σας το λέει κάποιος που είναι με το μέρος σας. Διάβασα ποστ, όπου ο συγγραφέας δεν θα μπορούσε να τα αναπαράγει in vivo ούτε στα πιο τρελλά του όνειρα. Κι αναρωτήθηκα : ποια δύναμη τον έσπρωξε να τα γράψει;
Ο Rene Zirard μας έχει μιλήσει για τη μιμητική βία στις πρωτόγονες κοινωνίες. Καλό θα ήταν να τον προσκαλέσουμε κάποια στιγμή να ρίξει μια ματιά κι εδώ μέσα. Κάποιος μίλησε για "αυτοαναίρεση". Αν ήξερε, αν κατείχε τον όρο, θα είχε πετάξει τον υπολογιστή του στα σκουπίδια ως αυτοτιμωρία (αυτοαναιρετική) για την κακοποίηση του εαυτού του. Γιατί κακοποίηση είναι να αυθυποβάλλεσαι σε κάτι που δεν είσαι. Άλλος προσπάθησε να μας πείσει για το "όλα ή τίποτα" επειδή μπορεί να τόλμησε να δοκιμάσει ένα one night stand. Και γέμισε το blog του σχόλια, το ένα πιο προβλέψιμο από το άλλο. Άλλος δαιμονοποίησε φράσεις και ενέργειες που πολύ θα του άρεσε να του είχαν κάνει, αλλά που δεν, γιατί τις σκέφτεται μόνο ξαπλωμένος το βράδυ δίπλα στο νόμιμο σύντροφό του. Αν όλα αυτά δεν είναι μιμητική βία, τότε θα τα παρατήσω και θα γίνω γραφίστας. Και για να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία για την αγνότητα της ψυχής μου (ή ό,τι άλλου) θα φροντίσω να βάλω φόντο διαφορετικό.
Σταματώ εδώ γιατί και βαρέθηκα και έχω κι άλλα να κάνω.
Όποιος αναγνώρισε τον εαυτό του καλά να πάθει. Εγώ το καλόπαθα πρώτος.
No hard feelings


44 σχόλια:

Spyros Vlahos είπε...

Είμαι σχολείο (έχουμε αγιασμό), σε κάνω λινκ και θα σε διαβάσω από σπίτι με την ησυχία μου.

Green_revenger είπε...

καλή χρονιά δάσκαλε!
σιδεροκέφαλος

Spyros Vlahos είπε...

Διάβασα την παρούσα ανάρτηση και βουρλίστικα γιατί σε πάμπολλα είμαι αλληλέγκυος. Γράφεις Ευαγγέλιο. Κι έχεις μια εντιμότατη ειλικρίνεια. Αυτό, δηλαδή, που λείπει από το γουέμπ και κατάντησε έτσι.
Σε θερμοπαρακαλώ, πέρνα από το μπλογκ μου (μη φοβάσαι, τις ζωγραφιές μου βάζω, με σχόλια) κι ύστερα πες μου την (αλογόκριτη) κρίση σου. Κι αν έχει πολλά μπινελίκια στείλτην με μέηλ. Μη φεισθείς μπινελικιών (αν χρειάζεται), πρέπει να μάθουμε να μιλάμε όπως είμαστε κι όχι μέσα από ρόλους.
(Χτυπώντας νευρικά το πόδι μου κάτω) ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Spyros Vlahos είπε...

Ωρέ το "αλληλέγγυος" βγήκε σαν "έγκυος" ("εκ παραδρομής" ονομάζουμε τη μαλακία που κάναμε. Οι Αμερικάνοι το λένe "ουπς").

Green_revenger είπε...

Πέρασα, αλλά είναι δύσκολο να ποστάρεις στο δικό σου.
Και δεν είμαι κι από τους γνώστες.
Απ'όσα διάβασα όμως, θυμήθηκα κάποιους καθηγητές στο γυμνάσιο-λύκειο, σαν και σένα, που μας έδωσαν τροφή για γνώση.
Keep in touch

Dimitris είπε...

Συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα, εκτός από τα καρφιά που πετάς για άλλους... Αυτά δε με αφορούν.
Δεν έχει να κάνει με τα blogs ή με chat. Είναι γενικότερο το φαινόμενο κι έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της ασύγχρονης επικοινωνίας. Άκου με κι εμένα που έχω θητεύσει και σε fora, υποτίθεται σοβαρά και καλά :)

Ίσως φταίει που το μέσο είναι ακόμη πολύ καινούριο (για τους περισσότερους) και ακόμη ψαχνόμαστε, δεν το γνωρίζουμε...

Πάντως, ειλικρινά, αυτό το στυλάκι που κατηγορείς, εγώ έχω δει να το βγάζει ΚΑΙ εσύ!

ΥΓ. ετοιμάσου για την Κυριακή... θα φάτε πολλά. ΠΑΟΚΑΡΑ!

Spyros Vlahos είπε...

Γιατί ωρέ γαμώτο δε μπορείς να γράψεις σχόλια; Άλλαξα πάροχο (πήγα στην tellas) κι έχω προβλήματα.
Απελπίζομαι.

Green_revenger είπε...

@dimitris
Όπως διάβασες, ο πρώτος αμαρτωλός είμαι εγώ. Και το τι πέτρες μου έχω ρίξει δεν λέγεται.
Παραταύτα, δεν στέκομαι στο "νέον" του μέσου. Η διαφορά μου με πολλούς, είναι ότι μπορώ κάλλιστα να συνδυάσω μπινελίκι με Beaudelaire χωρίς κατ'ανάγκη να ψάχνω να γαμήσω. Έτσι...pour le plaisir de l'esthetisme.
Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι όποιος πείνασε πολύ και τώρα είναι χωρτάτος, ρέππει στο να κατηγορεί τους νυν πεινασμένους. Αυτό στο παραχωρώ και σ'ευχαριστώ για την επισήμανση.
Να ξέρεις όμως, τέλος, ότι ένας agent provocateur χρειάζεται που και που. Όχι για να συνετίσει τους wannabe κουλτουρογαμιάδες ή τις απελπισμένες ανοργασμικές 35+ των blogs, αλλά για να τους βγάλει ακόμα περισσότερο τον καλύτερό(;) τους εαυτό. Εγώ, ντρέπομαι που το λέω, το διασκεδάζω.
ΥΓ: τον ΖΜΠΑΟΚ τον έχω στο αίμα μου καρντάση. Είναι η μοναδική ομάδα που δεν με στενοχωρεί να με κερδίζει. Αν για μένα η ΑΕΚ είναι ιδέα, ο ΖΜΠΑΟΚ είναι απλά αρρώστεια. Και με τις αρρώστειες μου αγαπιέμαι θανάσιμα.
Καλημέρα σου

Spyros Vlahos είπε...

(α) Σπούδασα Σαλονίκη και την ερωτεύτηκα
(β) τι σημαίνει wannabe;
Α! το κατάλαβα μόνος μου : want to be!
Τενκ γιου.

Dimitris είπε...

φιλαράκο revenger, το έχω καταλάβει ότι είσαι προβοκάτορας γι αυτό σ' αποφεύγω :Ρ

το ΜΠΑΟΚ, έχει καθιερωθεί από μια ΑΕΚτζίδικη εφημερίδα, το Δικέφαλο... εποχή Μπάτμαν...
το ΖΜΠΑΟΚ δεν το ήξερα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, αυτό πόνεσε (αλλά μ'άρεσε)!
Πέρα από την πλάκα, είναι από τα ποστ που η ευθύτητα και η ειλικρίνειά τους σοκάρουν και από αυτά που δεν γράφονται αν ο γράφων δεν τα έχει σούρει στον εαυτό του πρώτα. Λέει πράγματα που όλοι κάνουμε πως δεν τα έχουμε σκεφτεί, πως δεν τα ξέρουμε κ.λπ. Το διαβάζεις και με αγωνία σκέφτεσαι «μήπως είμαι εγώ;». «Ε, όχι, εγώ δεν κάνω έτσι», επιβεβαιώνεσαι διαβάζοντας κάτι ακραίο παρακάτω και συνεχίζεις να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Έστω, όμως, έχεις ζήσει μερικές στιγμές αυτογνωσίας. Δεν πειράζει, καλές είναι και λίγες στιγμές.

koptoraptou είπε...

Έχετε δίκιο. Με τη μόνη διαφορά ότι εμένα με φρικάρει το τσατ. Και το τηλέφωνο επίσης. Προτιμώ αν θέλω να δω φίλους, γείτονες και ομοιοπαθείς έναν καφέ κάπου όξω. Βιζαβί που λένε. Και μην ξεχνάτε ότι από την στιγμή που ένα ιστολόγιο είναι κάτι προσωπικό, ο χρήστης του δεν θα αποφύγει τη λούμπα των απωθημένων, της γκρίνιας και - το χειρότερο - του ψεύδους. Αν με προβληματίζει κάτι είναι το τελευταίο. Τα άλλα δύο τα συναντάς παντού! Την καλημέρα και τα σέβη μου!

Τσουχτρα είπε...

Είμαι όλα αυτά και ακόμα χειρότερα ? Όλα όσα μου έχουν σούρει κι αυτά που έσουρα στον εαυτό μου ? Να είσαι καλά που καθάρισες τον καθρέφτη ! Πόσο πάνω πάνω στο κανονικό τούτο καζάνι να με σκεφτώ ?
Μήνυμα ελήφθη ! Πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής έχει υπογραφεί !

Τσουχτρα είπε...

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά.

Σας φιλώ

Η χειρότερη !

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Spyros Vlahos είπε...

Ακανόνιστη,
αρχίζω και βλέπω φως, μιλάς έξω από το ρόλο που αλλού σε βρήκα να παίζεις. Κι αυτό είναι υπέροχο, το να μη χρειάζεται να πληγώνεις τον άλλο για να υπάρξεις.
Τα λέμε.

Green_revenger είπε...

@koptoraptou
μάλλον εννοείτε βυζί, γιατί το vis-a-vis δεν σημαίνει tete-a-tete. Παρόλα αυτά κατάλαβα την έννοια των γραφομένων σας. Πολύ φοβάμαι ότι σεις δεν καταλάβατε αυτή των δικών μου. Όπως και να 'χει μου είστε απυθμένως συμπαθής.

@tsouxtra
αι γαμήσου

@akanonisti
το αυτό (βλ. πιο πάνω) επιθυμώ και δι υμάς. Μία μόνον επισήμανση : είσαι πολύ καλό και έξυπνο παιδί για να παραμονεύεις να ποστάρεις σχόλια σε χλεχλέδες. Και ο υποφαινόμενος (μάλλον) δεν εξαιρείται.

@dimitris
αν δεν ξέρεις τον ΖΜΠΑΟΚ, ρώτα την τσούχτρα να σε κατατοπίσει. Αν πάλι δεν την κατανοήσεις (πράγμα πολύ πιθανό) τότε άλλαξε ομάδα :)

@stelios
το να τα σούρεις στον εαυτό σου είναι και εύκολο κι ευκταίο. Το να χάσεις ότι καλύτερο γνώρισες στη ζωή σου όμως, εκεί να δεις ενοχές. Μέχρι που καταντάς να ασχολείσαι με art directors του κώλου (τα εννιάμερα)
Να 'σαι καλά

@spyros vlahos
το ακανόνιστο είναι τόσο καλό παιδί που παρεξηγείται εύκολα. Αν ήταν κακό : 1. δεν 8α την έκανα παρέα, 2. θα την είχα κάνει αεκτζού και 3. δεν το γράφω για να το μαντέψεις

koptoraptou είπε...

Αχ, μη με λέτε βραδυφλεγή, τόσο χύμα. Δεν είπε κανείς οτι το IQ μου σφυρίζει καντρίλιες, αλλά μη μου το κοπανάτε έτσι... Και σας μερσώ για τη συμπάθεια. Είναι αμοιβαία.

Τσουχτρα είπε...

ευχαριστούμε δια τας ευχάς σας που λόγω κάρβουνου αργήσαμε να κατανοήσομε !

Σας φιλώ

Η τρις-χειρότερη !

nonblogger είπε...

Σε παρακολουθώ να σχολιάζεις σε 3 blogs που διαβάζω συνεχώς και είπα να μπώ να δώ τι γράφει στο δικό του blog αυτός που κρίνει τους πάντες και κάνει τόσο πικρόχολα και άκυρα σχόλια (που μόνο τάσεις ζηλοφθονίας φανερώνουν μεταξύ μας). Και βλέπω ένα blog το οποίο –ώ τι έκπληξη- ασχολείται με το τι γράφουν οι άλλοι, με σπόντες προς αυτούς, με αμπελοφιλοσοφίες και …μουσική. Επειδή ως έμπειρος chatter θα έχεις καταλάβει ότι αυτό που υπάρχει με ένα avatar εδώ μέσα δεν είναι ούτε καν το 1/10 του πραγματικού πολλές φορές, κάνε μας την χάρη και μην βγάζεις συμπεράσματα και θεωρίες μιλώντας για μοναξιά πίσω από κείμενα και σχόλια. Μερικοί όχι μόνο δεν είναι μόνοι, αλλά βγάζουν λεφτά από το blog και από κάτι μαλάκες σαν εσένα που κάθονται και σχολιάζουν το κάθε τι σε αυτά. Και εσύ νομίζεις ότι κάτι μας είπες τώρα.
Να σου πώ ότι ο ορισμός του blog είναι: ηλεκτρονικό ημερολόγιο οπότε φυσικά και ο καθένας θα γράφει τις απόψεις του, τις σκέψεις του, ψέματα, αλήθειες και πότε γάμησε αμα γουστάρει. Νοήμον άνθρωπος είσαι μην μπαίνεις και μην διαβάζεις αμπελοφιλοσοφίες αν δεν σου αρέσουν. Το από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι η δημιουργία ενός blog είναι σύμπτωμα της μοναξιάς ενός ατόμου θα ήθελα να το ακούσω…μάλλον εσύ το πάιρνεις πολύ σοβαρά και μπαίνεις και στο λούκι να «τρώς» ή να φαντάζεσαι τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τον κάθε blogger. Περαστικά.
Τέλος, το να δηλώνεις ότι «ο πρώτος αμαρτωλός είμαι εγώ» δεν σε κάνει λιγότερο μαλάκα από αυτούς που ο ίδιος κρίνεις.

Φιλικά πάντα
Μία «όχι blogger»

Αntidrasex είπε...

Εγώ αναγνώρισα τον εαυτό μου γιατί γράφεις σχεδόν κολλητά τις λέξεις "αντιδράσεις" & "σεξ"!!!
Μια χαρά τα λες.
ΑΕΚ, ε? Τα λέμε μετά το κυριακάτικο... Αλλά μπορεί να έχεις πικραθεί!
Και μην βιάζεσαι να πάρεις τον τίτλο το μεγαλύτερου καραγκίοζη, είμαστε και άλλοι εδώ.
(mail δεν έχεις πουθενά?)

Green_revenger είπε...

@nonblogger
Να σου πω ότι με κολακεύει το ότι με παρακολουθείς, θα σε γελάσω και δεν το θέλω.

Να σου πω, ότι έχετε (εσύ και άλλοι πολλοί) ξεφτιλίσει την λέξη avatar, μάλλον δεν θα το καταλάβεις.
Σ'ευχαριστώ για το "νοήμων άνθρωπος", αλλά υπάρχει μία αντίφαση στο σχόλιό σου, την οποία διακρίνει κι ένας μη νοήμων. Αν τα blogs είναι τόπος όπου ο καθένας γράφει ότι θέλει, αντιφάσκεις χαρακτηρίζοντάς με "μαλάκα" επειδή κάνω το ίδιο. Όχι πως με χαλάει. Ίσα-ίσα.
Το να βγάζουν κάποιοι λεφτά από τις μαλακίες μου, μαγκιά τους. Βγάζω περισσότερα απ'αυτούς.
Τέλος, κι αφού σ'ευχαριστήσω θερμά για το σχόλιό σου, πρέπει να "αυτοαναιρεθείς" κομματάκι, γιατί το να είμαι νοήμων και ταυτόχρονα μαλάκας, αν αληθεύει, οδηγεί σε συμπεράσματα μάλλον μη κολακευτικά (για σένα).
Comprenne qui pourra, analyse qui voudra :)

@antidrasi+sex
τι πάθατε ρε σήμερα με την ομάδα μου;;
Επαναλαμβάνω τη δήλωσή μου : αν είναι να χάσουμε από τον ΖΜΠΑΟΚ, χαλάλι. Είμαι ΖΜΠΑΟΚΙ κι εγώ. Άλλωστε (κι ας χαλαστούν ορισμένοι νοήμονες μαλάκες) όλοι οι άντρες είναι δικέφαλοι :)

Green_revenger είπε...

@koptoraptou
απυθμένως γοητευτική μεροκαματιάρα, αν η συμπάθεια είναι τόσο αμοιβαία, αφήστε τις συγκρίσεις IQ.
Τώρα μιλάνε τα μάτια :)

nonblogger είπε...

Καλά μην χύσεις κι όλας...δεν σε παρακολουθώ...απλή περιέργεια...
Μια χαρά την καταννοώ την έννοια του avatar. Είναι το ηλεκτρονικό σου προσωπείο που εμφανίζεται με την μορφή εικόνας. Άλλος βάζει φωτό του και άλλος αυτοαποκαλείται σε αυτό "asshole" χμμμ...αυτογνωσία και στις 2 περιπτώσεις πιστεύω εγώ...μαλάκας δεν είσαι γιατι γράφεις οτι θέλεις. Μαλάκας είσαι γιατι γράφεις μαλακίες για τους άλλους που γράφουν ότι θέλουν. Το ότι είσαι νοήμων δεν αναιρεί το γεγονός οτι είσαι μαλάκας. Νομίζω πώς αυτό δεν θέλει και αποδείξεις για να το καταλάβεις ε; Αλλα απο αυτό που έγραψες μάλλον δεν είσαι και τόσο νοήμων τελικά. Απλά ήθελες να μεγαλώσεις σε έκταση το σχολιό σου λίγο ακόμα και γράφεις ότι μπαρούφα σου κατέβει. Δε γαμιέται...
Η απάντηση "εγώ βγάζω περισσότερα απο αυτούς" όσον αφορά τους bloggers...το θεωρώ το λιγότερο παιδιάστικο και έχει πάλι ίχνη ζηλοφθονίας..."τύπου ναι αλλα εγώ την έχω μεγαλύτερη"...
Όσο για το αν αυτοαναιρεθώ (χωρίς εισαγωγικά) δεν νομίζω να το κάνω σε αυτήν την περίπτωση. Κάντο εσύ καλού κακού γιατι δεν είμαι αυτός που νομίζεις

Green_revenger είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

@nonblogger
Το γαρ πολύ της θλίψης γεννά απελπισία.
Παραταύτα, επειδή θεωρώ ότι χαραμίζεις λίγο από τον χρόνο σου για να μου την πεις, παρότι δεν έχεις λόγο, ας προσπαθήσω να σου εξηγήσω.
Η φράση "εγώ βγάζω πιο πολλά απ'αυτούς" δεν ειπώθηκε χρηματικά. Παρότι όντως ισχύει κι έτσι. Τώρα να κάτσω να μετρήσω το "άλλο" για να δω αν το έχω μεγαλύτερο, το έκανα μικρός και την είχα πάντα μικρότερη (είδες; σου δίνω tipps).
Έχω όμως μια απορία, ή, μάλλον, δυο: α) αν ο νοήμων γράφει μαλακίες, τι τον ξεχωρίζει από τον μαλάκα; και β)αφού "δεν γαμιέται" (όπως πολύ σωστά σημειώνεις) εσύ γιατί το ζορίζεις καλέ/ή μου;
ΥΓ: με πολλή αγάπη και κατανόηση, εύχομαι να είσαι καλός/ή στη δουλειά σου γιατί σαν αναλυτής-σχολιαστής θα πεινούσες.
Υπογραφή : ο νοήμων μαλάκας σου που δεν γαμιέται

Green_revenger είπε...

ΥΓ2 : αυτός που νομίζεις πως νομίζω (ω! νόμισμα) προτιμά το κοινό του. Εγώ δεν του κάθομαι, συνεπώς δεν αποτελώ μέρος του target group του.
Do you? :)

Spyros Vlahos είπε...

Nonblogger,
συγνώμη για την παρέμβαση αλλά όποιος καταφεύγει σε λέξεις όπως "μαλάκας" δεν έχει πολλές για χρήση. Όχι, δεν είναι ηθικό το θέμα, μιξοπαρθενιές κι έτσι. Είναι θέμα ποσότητας εννοιών.
Όποιος βρίζει και προσπαθεί να δείξει στον άλλο πόσο ταπεινός είναι, μάλλον έχει ο ίδιος (καλυμμένο) σύμπλεγμα κατωτερότητας. Διότι τόση αλαζονεία έχουν αυτοί που όντως δεν ξέρουν τίποτα.
Εγώ είμαι μαλάκας (για να σε προλάβω, ξέρω όσοι δε συμφωνούν με την άπειρη σοφία σου είναι μαλάκες) και είμαι ευχαριστημένος γι' αυτό. Φαντάσου να ήμουν μαλάκας και να πίστευα ότι είμαι κι έξυπνος!
Και κλείνω, θα ήταν καλό για όλους να συγκεντρονώσουν λίγο περισσότερο στον εαυτό σου για να ψάξεις αν είσαι ή δεν είσαι το κέντρο του Σύμπαντος.
Τα ξαναλέμε (ελπίζω με λιγότερο στόμφο εκ μέρους σου)

Ατίθασος ενήλικας είπε...

Μπλα , μπλα , μπλα , μπλα …

Κι ειν’ όλα μαύρα, κι ειν’ όλα μαύρα
Με φόντο ;
… χμμμ
Μπλε !
Χαχαχαχα

Είδαμε και το σοβαρό σου το ύφος

Ελευθερία Αραβανή είπε...

Μιμιτική βία, κοινωνική μάθηση, όπως θες πες το υπάρχει παντού, θα έλειπε από τα blogs?
την καλησπέρα μου

Green_revenger είπε...

@απατεώνες
σε διαβάζω με μεγάλη προσοχή. Από μικρός είχα φαντασίωση με τις πούτσες. Ίσως επειδή την έχω μικρή. Όπως και να 'χει, σε γουστάρω κάργα.

@spyros vlahos
Θα σε μαλώσω και δεν το θέλω. Ο φίλος/η nonblogger έχει το δικαίωμα να μου την λέει και να την λέει γενικώς. Αν θες την άποψή μου, φαίνεται πως είναι πολύ πιο αυθεντικός/ή από τους χλέμπουρες που (νομίζει πως) υποστηρίζει. Απλά είναι θύμα αυτού που ονόμασα αμπελοφιλοσοφία του sex. Ξέρεις όμως κανέναν που να μην είναι θύμα;
Κατά τα λοιπά, ζηλεύω τους μαθητές σου.

@ελευθερία αραβανή
Καλησπέρα και σε σένα. Η μιμητική βία είναι σοβαρό πράγμα για να το ενσωματώνουμε στην κοινωνική μάθηση. Η ενσωμάτωση, μας διδάσκει ο Zimmer, είναι είναι ενστικτώδης διαδικασία πρόσμιξης ομοειδών πραγμάτων. Εξαιρείται βέβαια η σεξουαλική ενσωμάτωση. Κατ'εμέ, η κοινωνική μάθηση είναι το άλλοθι των μικρών, των λίγων. Εκτός αν ως κοινωνία ορίζεις το πεζοδρόμιο. Τότε μαζί σου.

koptoraptou είπε...

Ουουου! Με κολακεύετε! Κι όπως έλεγε και ένας πρώην μου "τα μάτια δεν δικάζονται". Καληνύχτες!

Δήμητρα είπε...

Σύμφωνη με βρίσκεις στα περισσότερα...
Αλλά ο κυβερνοχώρος τί είναι;Μια μικρογραφία της κοινωνίας μας σε μεγαλύτερη συναισθηματική έξαρση.Γράφεις ένα θέμα μόνος σου,το επεξεργάζεσαι και συνήθως γράφεις το είναι σου.Είμαστε μια δόση από μοναξιά όλοι μας.Τόσοι μαζί και τόσο μόνοι...

Green_revenger είπε...

@koptoraptou
αν έλεγε τέτοιες μαλακίες φαντάζομαι και τι sex θα έκανε. Σε κάθε περίπτωση καλά έκανες και τον έστειλες.

@δήμητρα
τα τετριμμένα "καθρέφτης είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" τα έχω αφήσει πίσω. Η κατάσταση με τα blogs είναι άλλου παπά ευαγέλιο. Εδώ μιλάμε για τύπους που δεν μπορούν να βάλουν 5 λέξεις στη σειρά για να κάνουν μια πρόταση, και που για να τους κάτσει καμιά απελπισμένη έχουν πάρει φόρα το νετ και αραδιάζουν ότι φιλοσοφικό κείμενο κυκλοφορεί στο google.
Το ίδιο μπορεί να κάνω κι εγώ. Τούτο δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να διασκεδάζω μαζί τους (μου).
Το blog δεν είναι καθρέφτης της κοινωνίας, είναι φτηνό καχέκτυπό της. Life's out there.

Δήμητρα είπε...

Καλά κάνεις και διασκεδάζεις.Αλλά να στο θέσω αλλιώς.Αν βγει γκόμενα ή γκόμενος από πεντεξι μαλ΄@@ που θα διαβάσει κάποιος-α σ ένα ποστ και που παίζει να ναι και κοπιπειστ ε καλά να πάθει...Ο καθείς με τις επιλογές του...

Green_revenger είπε...

@δήμητρα
κατ'αρχήν θα σου ήμουν βαθειά υπόχρεος να γράφεις μαλακίες και όχι μαλ@@ίες. Έπειτα, δεν κατηγόρησα κάποιον/αν που θέλει να βγάλει γκόμενο/α. Το έκανα χρόνια κι εγώ. Γενικά δεν κατηγορώ. Κράζω και κράζομαι για την πρόκληση, την προβόκα.
Αυτό όμως που ίσως παρατήρησες, είναι οι θιγμένοι από τα σχόλιά μου. Αντί να χαλαρώσουν και να απολαύσουν 3-4 αλήθειες ή να την κάνουν με ελαφρά, έρχονται και προσπαθούν να υπερασπιστούν όχι τη μοναξιά και τη μιζέρια τους, αλλά κάποιους άλλους που ενδεχομένως να μην γνωρίσουν ποτέ.
Αν αυτό δεν είναι η κατάντια της μοναξιάς, τότε όταν διάβαζα τον Φλομπέρ μου μάλλον σκεφτόμουν την τουρίστρια με τα υπέροχα μπούτια στην απέναντι ξαπλώστρα. Πράγμα διόλου απίθανο.

Δήμητρα είπε...

Πάμε απ την αρχή.Ο καθένας μπορεί να γράφει στο μπλογκ του ότι γουστάρει.Και ο άλλος μπορεί να κάνει όποια διαπίστωση-κριτική ή όπως αλλιώς θέλει να το πει.Και αμέσως μετά ξεκινάει η βασική μας ιστορία.Το κατά πόσο ο καθένας θα διαβάσει-πιστέψει-απορρίψει-γελάσει-διασκεδάσει-κλάψει-συγκινηθεί-πιστέψει-ερωτευθεί-μισήσει-ή ότι σκατά άλλο θέλει να κάνει είναι δικό του θέμα.
Απο κεί και πέρα αρχίζει η προσωπική κρίση ή η χαπατίαση.

Αntidrasex είπε...

Εσείς έτσι όπως το πάτε στο τέλος θα βγείτε ραντεβού... :)

Green_revenger είπε...

@antidrasi+sex
μπα...που τέτοια τύχη...είμαι μικροτσούτσουνος και γι'αυτό τα γράφω όλα αυτά. Ζηλεύω τους πουτσαράδες. Αυτό μου έστειλαν αυτολεξεί στο mail μου. Που το βρήκαν δεν ξέρω. Ξέρω όμως ποιος το έστειλε. Δεν θα του κάνω μήνυση. Θα του κάνω κάτι χειρότερο. Θα του φάω την γκόμενα!! Χαχαχαχαχαχαχαχα

@δήμητρα
Όλα σωστά. Μόλις αποκωδικοποιήσω το "χαπατίαση" θα σου ζητήσω date.
Παρεπιπτόντως, το post σου με τα ταξίδια οσμής ήταν απλά outstanding.

Δήμητρα είπε...

http://dpaspala.blogspot.com/2008/07/blog-post_01.html
Να τι εστί Χαπατίαση.
Και τωρα ναι μπορείς να μου ζητήσεις ραντεβού,γιατί συν τοις άλλοις είμαι και γω της τεχνικήςκαι όχι του μεγέθους(ψέμαααα):P:P:P

Green_revenger είπε...

@δήμητρα
επειδή έχω μία συγχώνευση 200 σελίδων να κοιτάξω, θα το απολαύσω με την ησυχία μου αργότερα.
Κι όταν εμπαιδώσω τον όρο, θα του δώσω να καταλάβει

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Spyros Vlahos είπε...

Πόσο πια θα υποκρινόμαστε τους σεξουαλικά ενεργούς; Πόσο πια θα υποκρινόμαστε ότι η ζωή είναι αυτό που μας είπε ο καπιταλισμός ότι είναι;
Πόσο πια θα παίζονται παιγνιδια για να ξορκίσουμε τη φθορά; Γιατί, μια φορά, δεν το συζητάμε σαν ο Σπύρος, ο Κώστας, η Λευκή, η Παγώνα;
Γιατί να παίζουμε ρόλους θνησιγενείς;
Κι αύριο εδώ θα 'μαι να ψάχνω εναγώνια κάποιον που να μπορεί να μιλήσει!
Απελπισία σκέτη είστε. Με τις ψωλές ανά χείρας, με το ποιος τον έχει μεγαλύτερο, με το πρεστίζ που πρέπει να δείξουμε.
Πόσα χρήματα χωράει ένα φέρετρο; Πόσα μέτρα ψωλή χωράει ένα φερετρο; Πόσες ώρες πρέπει να σπαταληθούν για να ομολογήσουμε τον εαυτό μας;
Απελπισία σκέτη είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα.
Απελπιστικά επαναλαμβανόμενοι.
Καληνύχτα. Στον ύπνο είμαστε εμείς και τ' απωθημένα μας. Δε μας γλυτώνει ούτε μπλογκ, ούτε κοινωνική θέση, ούτε οι εξυπνάδες, ούτε τίποτα.

Spyros Vlahos είπε...

Χτες ήμουνα με ... χημική υποστήριξη (κάτι κρασιά) και μ' έπιασε απελπισία για τους ρόλους που παίζουν οι άνθρωποι.
Αν πίκρανα κανένα με τα γραφόμενά μου, ζητώ ταπεινά συγνώμη. Και όχι, δε θα του κάνω τη χάρη να κάνω χαρακίρι.
Παρ' όλο που το μπινελίκωμα είναι αρκετά ενδιαφέρον, άρχισα να το βαριέμαι.
Θα τα ξαναπούμε.