Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

The Revenant


Καλημέρα αγάπες μου.
Την είδατε την ταινία; Εγώ σε σινεμά. Κανονικά με τα ντόλμπια και τα εμενέμς μου. Κυριλέ.
Σας άρεσε;
Εγώ δεν τρελάθηκα, να πω την αλήθεια. Αφενός ο Di Caprio δεν μ'ενθουσίασε ποτέ κι'αφετέρου, αν εξαιρέσεις την θαυμάσια φωτογραφία και τα απέραντα υπέροχα τοπία, το script είναι deja vu, και οι ρόλοι πιο συνηθισμένοι κι'από μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας Δευτέρα πρωί.
Και  είναι κρίμα κι'αδικο. Γιατί ο Alejandro G. Inarritu είναι ένας τεράστιος σκηνοθέτης. Και μόνο το Amores Perros να 'χει δει κάποιος, φτάνει για να καταλάβει τι λέω.
Και είναι επίσης κρίμα κι'άδικο, γιατί το script βασίζεται πάνω σ'ένα υπέροχο βιβλίο, το The Revenant : A Novel Of Revenge, του αμερικάνου συγγραφέα Michael Punke, του οποίου του πήρε 5 χρόνια να το γράψει.
Oscar θα πάρει στα σίγουρα. Και μάλιστα μπόλικα, προβλέπω εγώ. Αλλά, το ξανάπα, αν εξαιρέσεις την φωτογραφία, τα άλλα θα είναι οριακά κλεμμένα.
Όπως και να 'χει, το The Revenant έκανε πρεμιέρα στις 16 Δεκέμβρη 2015 και, εκτός του Leonardo Di Caprio, πρωταγωνιστούν οι Tom Hardy, Domhnall Gleeson και Will Poulter

Στα του soundtrack, εδώ είναι μια τελείως άλλη ιστορία. Μιλάμε για ένα από τα ομορφότερα scores που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Κι'έχω ακούσει καμιά τρακοσαριά.
Αν κλείσεις τα μάτια και το παίξεις δυνατά, σου 'ρχονται στο μυαλό εικόνες τοπίων, αυτών ακριβώς που απολαύσαμε στην ταινία. Τόσο τέλεια δένει με το πανί.
Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού την βασική ευθύνη του είχε ένας τιτάνας των soundtracks (και όχι μόνο), ο Κύριος Ryuichi Sakamoto (1952), για τον οποίο τα λόγια περιττεύουν.
Δεν ήταν, όμως, μόνος του.
Πράγματι, συνεργάζονται μαζί του, δύο ακόμα πολύ μεγάλοι συνθέτες : ο συνθέτης και κιθαρίστας Bryce Dessner 1976), ο επωνομαζόμενος και "μάγος του Brooklyn, μέλος μιας υπέροχης indie μπάντας, τους National και ο Alva Noto (1965), ένας καταπληκτικός γερμανός μουσικός της electronica μουσικής. Και για τους δύο, θα μιλήσουμε σύντομα.
Ακούμε τώρα.

The Revenant Main Theme (Sakamoto)
Hawk Punished (Noto - Dessner)
Carrying Glass (Sakamoto - Noto)
First Dream (Sakamoto - Noto)
Killing Hawk (Sakamoto)
Discovering River (Sakamoto)
Goodbye To Hawk (Sakamoto)
Discovering Buffalo (Sakamoto - Noto)
Hell Ensemble (Sakamoto)
Glass And Buffalo Warrior (Sakamoto)
Arriving At Fort Kiowa (Sakamoto)
Church Dream (Sakamoto - Noto)
Powaqa Rescue (Sakamoto - Noto)
Imagining Buffalo (Dessner)
The Revenant Theme 2 (Sakamoto)
Second Dream (Sakamoto - Noto)
Out Of Horse (Sakamoto)
Looking For Glass (Dessner)
Cat and Mouse (Sakamoto - Noto)
The Revenant Main Theme (Sakamoto)
Final Fight (Sakamoto - Dessner)
The End (Sakamoto)
The Revenant Theme (Sakamoto - Noto)

Δεν υπάρχουν σχόλια: